Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '14

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Ver elini Alaçatı!

Ver elini Alaçatı!
 

Alaçatı Sakızlar Park


Özellikle büyük şehirlerde yaşayanlar en çok neyin özlemini çekerler?

‘’Şöyle doğayla baş başa, ötücü kuşların mesken tuttuğu zeytin, badem ve sakız ağaçlarının gölgesinde, doğal ürünlerle kahvaltı yapmak. Öğleden sonra havuzun etrafındaki şezlonga uzanıp soğuk bir şeyler yudumlamak. Size gülümseyen Çeşme güneşinden bunalınca da havuz keyfinin doruğuna ulaşmak. Akşam serinliğinde ise Alaçatı’nın dar sokaklarında gezinerek geceye ve eğlenceye yelken açmak.’’

Bu güzelliklerin özlemini çekenler haksız sayılmazlar. Yıl boyunca; yaz kış demeden, gürültünün, yağmurun çamurun içinde, bin bir güçlükle işine koşanlar. Aynı çileyi eve dönüşte de yaşayanlar elbette bu tür bir tatilin özlemini çekerler.

Şehir yaşamından bunalıp da tatil hayali kuranların gözdesi haline gelen yerlerden biridir Alaçatı.

Dünyaca ünlü sörf merkeziyle, doğal yapısı ve özgün taş mimarisiyle büyüleyen bir beldedir. Bu özellikleri nedeniyle ünü giderek yayılmıştır Alaçatı’nın. Özellikle bahar ve yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan bu güzel beldede birçok pansiyon ve butik otel yer almaktadır. Genellikle eski taş evlerin restore edilmesiyle oluşturulan butik otellerin dışında ilk kez ağaç evlerden oluşan bir tesis hizmete açıldı.

Sakızlar Park adıyla anılan bu tesis, on altı adet ağaç evden oluşuyor. Evlerde her türlü konfor düşünülmüş. Beş yıldızlı otel odalarından hiç farkı yok. Kuş sesleriyle uyanıp kapınızı açtığınızda rengârenk çiçekler sizi selâmlıyor. Bahçeyi kaplayan yemyeşil çimlere uzanıp yuvarlanmak geçiyor içinizden.

Uzun sözün kısası, lüks otel konforunu doğa ile baş başa yaşayabileceğiniz unutulmaz bir tatil istiyorsanız rotanız Çeşme Alaçatı olmalıdır.

   

 
Toplam blog
: 233
: 980
Kayıt tarihi
: 07.01.10
 
 

İzmir doğumluyum. Ege Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu mezunuyum. Kısa denilebilecek bir sür..