Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Vergi borcunu ödemeyenlerin banka hesaplarına haciz konuluyor, çok büyük mağduriyetler yaşanıyor

Vergi borcunu ödemeyenlerin banka hesaplarına haciz konuluyor, çok büyük mağduriyetler yaşanıyor
 

Devletin bir uygulamayı yürürlüğe koyduğunda bunun nasıl sonuçlar doğurabileceğini hesaplaması gerekmez mi? Vergi borcunu ödemeyenlerin bankadaki paralarına el konuluyor; doğru bir karar. Senin devlete borcun varken bankada paran olamaz.

Lakin hesapsız kitapsız yapılan bu işler bazen kötü sonuçlar doğurabiliyor. Bakanlık demiş ki kimin devlete vergi borcu olup da bankada parası varsa el koyun. Yani miktar sınırlaması, ayrım falan yok. Kaç lirası varsa hemen alıyor. Ya da bloke koyuyor. Emekli maaşı, dul yetim aylığı, yardım parası… Adam maaşını çekmek için bankaya gidiyor “Vergi dairesine borcun varmış” diyorlar ve maaşını vermiyorlar. Daha kötüsü maliye adamın maaşını bankadan çekip alıyor.  Çoluk çocuğu ekmek bekliyor, başka geliri yok. Bu durum karşısında perişan oluyor.

İnsanlar perişan, ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Maliye borcunu öde haczini kaldırayım diyor. Zamanında ufak tefek bir iş yapmış. Yürütememiş, batmış. Bankalara kredi borcu olanların aynısı işte. 5.000 lira,10000 lira, daha fazla. Adamın parası olsa ödeyecek zaten. Kuru bir maaşı var, onunla da çoluk çocuğunu geçindiriyor.

Sen adamın maaşına haciz koyuyorsun, çoluk çocuğu açlıktan ölsün mü? Bu nedenle dağılan aileler, yıkılan yuvalar var. Halk perişan. Ya bunun bir şekli olur değil mi? Devletin uygulamaları mağduriyet yaratamaz. Vergimi tahsil edeceğim diye insanları aç bırakamazsın!

Artık ne derece doğru bilmiyoruz. Çok kötü duyumlar alıyoruz. Maaşına haciz konulan 7 nüfuslu bir emekli kendini öldürmek istemiş. İstanbul’da yardım alan hasta bir kadının geçinmek için babasından kalan küçücük bir maaşına el konulmuş. Hasta kadın ilaçlarını alamamış.

Ya sizde hiç mi akıl yok! Böyle herkesi kapsayan uygulama olur mu? Bunun fakiri var, açı var, yetimi, dilencisi, hastası, yoksulu var… Bankada parası olan herkesi siz zengin mi zannediyorsunuz. Ya kardeşim en azından bu durumların ortaya çıkmaması için şöyle bir şey yapabilirdiniz. Kişilerin zaruri ihtiyaçlarını düşünerek 1000 TL’nin özerindeki tutara haciz koyabilirsiniz. İnsanların kefen parası elinden alınır mı, ölü soyucu musunuz siz! Ve sözde halkın sesi gazetelerde bu konuda yazıp çizen yok. Önemli değil zaten, kendileri yazıp kendileri okuyorlar. Halk gazete okumuyor. Bence hiç boşuna para verip de gazete almayın. 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..