Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

abuzer ramazan KARALAR

http://blog.milliyet.com.tr/abuzerce

03 Mart '14

 
Kategori
Özel Günler
 

Vergi Haftası

Ülkemizde her yıl Şubat ayının son haftası Vergi Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu yıl 25. kutlanan vergi haftası Ülkemizde de de çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlamıştır. Bu haftanın amacı, herkese verginin ne olduğunu, sağlıklı bir şekilde anlatmaktır kısaca. Toplumdaki çalışanların vergisini gönüllü olarak vermesi… Verdikleri vergiden neler yapılacağı, nerelere harcanacağı konusunda vatandaşı bilinçlendirmektir.

Kısaca vergiyi tarif etmek gerekirse, devletin gerçek ve tüzel kişilere yüklediği bir borç veya yükümlülüktür. Devlet vatandaşlara yüklediği bu yükümlülükle, yine vatandaşa hizmet sağlamaktadır. İşte bu hizmetlerin sağlanabilmesi için de vatandaşın bilinçli olarak vergisini zamanında vermesi gerekmektedir.

Yine şöyle özetlemek gerekirse,  vergi;  vatandaşın veya kişilerin ödeme güçleriyle ilgili orantılı bir paylaşımdır. Devlet, kişilerin gelir düzeyine ve yapacağı işe göre; bir ödeme sistemi geliştirip, bunu uygulamaya koyar.

Vergi, devlete kaynak yaratmak ve yaratılan bu kaynaktan dönüşümlü olarak vatandaşa hizmet sunmak ve vermektir Ödediğimiz vergiler, bize yol, su, elektrik, okul, hastane, sağlık hizmetleri, alt yapı, köprüler, barajlar…  gibi çeşitli hizmetler sunmaktadır.

Yollarımızdaki çukurlardan, yanmayan elektrik direklerimize, okullarımıza, okul binalarımızın yenilenmesine, dersliklerin çok kalabalık olmasından, öğrencilerimizin kalabalıktan tıklım tıklım sınıflarda okumasına kadar, ne kadar sorun varsa bunların çözümü, ancak ve ancak vergilerin zamanında toplanıp, doğru işlerde kullanılmasıyla çözümlenir

Yurdumuzun güvenliğinin, güvenlik ağının, ordusunun, güvenlik kolluğunun gelirini giderini, devletin kamuda çalışan ve vatandaşa hizmet vermesi için kurumlara yerleştirdiği             memurlarının giderlerine kadar, hepsi toplanan vergilerden karşılanmaktadır.

 

 

Vergi kutsaldır.

 

Gerçekten, bu sözü hep hatırlamak lâzım. Toplanan vergiler doğru ellerde kullanıldığında, ne kadar yararlı işler yapıldığını görürsünüz.

 

Vergiyi öğrencilerimize de anlatmalıyız. Onları daha okul sıralarından itibaren bilinçlendirmeli, eğitmeliyiz. İşin aslı, vergiyi aile çatımız altında benimsemeli, ailemizdekilere bunun bir kutsallık olduğunu öğretmeli, ödediğimiz vergilerden devletin bize ne gibi hizmetler yaptığını çocuklarımıza anlatmalıyız.

 

Buradan bir sözümüzde vatandaşa olacak, vergilerini ödemeyi son güne bırakanlar, vergi dairelerinde yoğunluğa sebep olmaktadırlar. Aşırı yoğunlukta sıra beklemek, vatandaşı hem yoruyor, hem de sinirsel anlamda geriyor. İşte bu yoğunluğa maruz kalmamak için, vergilerimizi son gününe bırakmamalıyız.

 

Ayrıca vergiler banka aracılığı ve kredi kartlarıyla da ödenebilmektedir.

 

İşte, yukarıda saydığımız bunca hizmetin vatandaşa verilebilmesi ve sağlanması için de vergilerimizi zamanında ve düzenli olarak vermeliyiz.

 

 

 
Toplam blog
: 12
: 335
Kayıt tarihi
: 08.04.13
 
 

1966 yılında Adıyamanda doğdum, yaklaşık olarak 20 yıldır tiyatro ile amatörce uğraşmaktayım.. 2 ..