Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '12

 
Kategori
Güncel
 

Vergi iadesi için fiş toplama dönemi geri geliyor…

Vergi iadesi için fiş toplama dönemi geri geliyor…
 

Hatırlarsınız, nasıl günlerce oturup fiş yazar sonrada kuyruklarda saatlerce bekleyerek bankaya yatırırdık.

Bir zamanların Maliye bakanı Unakıtan (Hani o babalar gibi satan Unakıtan) döneminde muhteşem bir reform yasası ile bu uygulamadan vazgeçilmişti. İyi hatırlıyorum, o dönem gazeteleri bu insanlık dışı uygulamanın sevgili hükümetimiz tarafından nasıl kaldırıldığını ballandıra ballandıra anlatmışlardı. Hatırladınız değil mi? O uygulama geri geliyor.

Bütçe dengesinin bozulduğundan sık sık şikâyet eden Maliye Bakanlığı’nın KDV gelirlerindeki düşüş nedeniyle fiş toplamayı geri getirmeye çalıştığı söyleniyor.

Maliye Bakanlığı, konuyla ilgili hazırladığı taslağı Ekonomik Koordinasyon Kurulu'na sundu. Vergi kaçağını önlemek için yeniden fiş toplama dönemini başlatacağını duyuran Maliye Bakanlığı’nın tasarısının yasallaşması halinde ücretliler vergi mükellefi olacak.

Vergi matrahından indirilebilecek harcamaların, yıllık brüt gelirin yüzde 10'u ile sınırlı olacağının ifade edildiği taslak yasalaştığında o günlere yeniden döneceğiz. Aklımıza, son derece gerekli bir uygulama olan fiş toplamanın o dönemde neden kaldırıldığı yatmamıştı. Sakın AKP yandaşlarının - ki onların çoğu ticaretle uğraşır- çabuk zenginleşmesine yardım için kaldırılmış olmasın? Yok, o kadar da olamaz.

İzmir 2012-11-28

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..