Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '12

 
Kategori
Futbol
 

Verin Kupayı!!!

Verin Kupayı!!!
 

Bşbakanın Sinirli Anı...


Verin Kupayı!!!

Yaşananların izahı pek mümkün değil. Türkiye de maalesef birçok kurumsal yapının zedelendiği gibi; bundan spor da nasibini aldı. Eee çoğunluğun ortak paydası olan futbola bu yönetim anlayışı reva görülürse sonuç şiddetle özdeşir…

İşin özü;  hem Galatasaray’a, hem de Fenerbahçe’ye yazık oldu. Sevincini de üzüntüsünü de hakkıyla yaşamayan iki büyük kulüp taraftarı. Bunun sorumlusu her kimse çıkıp bu kitleye hesap vermelidir. Azıcık adamsalar; biz hata yaptık… Derler.

Tutturdular bir şike diye, ne olduğu anlaşılmadı. Çok sayıda insanı şike suçlusu olarak ceza evlerinde tutarken, çıkıp şike yok dediler. Allah aşkına bu süreci çözebilen aklıselim biri var mı?

Mesele sadece Galatasaray-  Fenerbahçemaçı ve sonrası da değil. Diğer maçlardaki özellikle Fenerbahçe – Trabzon maçı da apayrı bir hezeyandı. Yok, böyle bir rezillik. Her maç sonrası taraftarlar düşman gibi oldu. Yok, mu bu yaşananların bir sorumlusu? Bu olaylar kendiliğinden gelişiyorsa, nerede sosyologlar…

Medeni koşullarda sporda, yenmek kadar yenilmek de haktır. Galatasaray-  Fenerbahçe maçı sonrası ibretlik bir durumdur. Burada suçlu tek taraf değildi. Öncesi var bu gerginliklerin. Sonrasında yöneticilerin ve Emniyetin düştüğü durum içler acısıdır. Hele Başbakana ulaşılmasının ardından “verin kupayı” demesi ise akılla mantıkla izahı pek mümkün değil. Bu durumda verilebilecekken neden en üst seviyeden talimatla yapıldı.

 Bence ortamın sakin halini koruyamayanlar bunu cevabını önce vicdanlarına ardından halka vermelidirler. Umarım başbakan da bu işi sorumlularına gereken neyse yaptırır. Aksi durumda canım ülkemde yaşananların mantıkla izahı söz konusu dahi edilemez.

Türkiye futbol federasyonu maalesef kötü bir yönetimle karşı karşıya. Bu kaçınca hataları oldu bilemiyorum. Acilen bu yönetim akil kişilere devredilmelidir. Aksi durumda komikliklerimize birçok komiklik daha eklemiş oluruz. Her sorunu çözecek canım ülkemde konusunda uzman insan elbette vardır.

Söylenecek çok şey var ya!. Neyse…

 

Hasan DEDE

14.05.2012

 
Toplam blog
: 46
: 1265
Kayıt tarihi
: 30.01.12
 
 

1967 Muş - Varto Doğumluyum. Kişinin kendini anlatması zordur aslında. Ne yazarsam yazayım, ne be..