Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '08

 
Kategori
Futbol
 

Vermeden almak

Vermeden almak
 

Sezon başında Avrupa'da geçtiğimiz yıl yakalanan başarıyı geçme , kaybedilen şampiyonluğu geri alma , 25 senedir alamadığı kupayı müzesine götürmek vaadiyle sezona başlayan Fenerbahçe denilenin aksine sezona çok kötü bir başlangıç yaptı.
Ben henüz Aragones İspanya'nın başında Avrupa Şampiyonasında iken adı geçtiği dönemde bu sayfalarda Aragonesi istemiyoruz başlıklı bir yazıda neden istemediğimi geniş bir şekilde açıklamıştım. Malesef öngörülerimin çoğu şu ana kadar gerçekleşti ve takım içler acısı bi hale 1 ay gibi kısa bir sürede geldi.
FB Sivas'a yenilmiş, 4-4-2, 4-2-3-1, yada 3-5-2 oynamış o kadar da önemli değil. Teknik analiz yapmak için elde teknik oyunucular ve güvenilir bir teknik direktör olması gerekir.
Alex'in iyi oynayıp maç kazanmasını bekleyerek FB takımı koca sezonu geçiremez. Eğer Alex'den, kene gibi kan emerek sezonu bitirmeyi hayal ediyorlarsa tüm takım ve antrenör hayal görmektedir.
Galatasaray, Beşiktaş ve hatta Trabzonspor bile bol alternatifli geniş bir kadro üzerine yoğunlaşmış elde bir kaleci varken, bir tane daha, 2 forvet varken, bir tane daha alarak koca sezon boyunca sakatlık, cezalar, formsuzluk gibi faktörlerde riski en aza indirmek için ellerinden geleni yapmışlardır. FB yönetimi ise bırakın mevcut kadroyu genişletmeyi eldeki oyuncuları bile birer birer kaçırarak sezona başlamış, ama sezon başlarında istikrarlı olarak yaptıkları kombine alın, lisanslı ürün alın takımınıza sahip çıkın sloganlarını atmaktan vazgeçmemişlerdir.
4 yıl önce her mevkiisinde 2 oyuncu olan bol alternatifli kadrodan elde kala kala, Alex oynamazsa 11 . kişi kim olucak tartışması yapılan bir kadro kalmıştır. Fenerbahçelilik ruhu olan, taraftarın sevdiği oyunculardan Rüştü, Ümit, Tuncay, Aurelio, Serhat, Serkan, Appiah gibi oyuncular bedelsiz bir şekilde gitmiş, gitmelerinden ötürüde sözleşmeleri bitti çok para istediler şekilde suçlanmışlardır. Takım içerisinde dengeleri sağlayacak FB formasının önemini bilecek bu isimlerinn yerine yıllar içerisinde takıma Maldonado, Josico, Burak, Yasin, Kazım, İlhan, Kezman gibi kimi yeteneksiz, kimi yetenekli ama sorunlu, kimi iki özelliği birden bünyesinde barındıran ama asla FB formasının ağırlığını kaldıramayacak oyuncular getirilmiştir. Fenerbahçenin sahada isyan eden tek bir oyuncusu kalmamıştır. Sahada maç bitsede uçağa binip dönsek diye bekleyen 11, kulübede; doktorlar, yardımcı hocalar dahil 10 -11 kişi olan bir takımın her deplasmanda maç kaybetmesi, hemde futbol adına hiç birşey yapamadan kaybetmesi kadar normal birşey olamaz.
Oynadığında ayakta duramayan, oyundan çıkarken elini kolunu kaldıran, yedekten girince sahada top kaybetmekten başka bir işe yaramayan oyunculara güvenip gerekli takviyeleri yapmayanm açından evvel Dereağzında suni çimde idman yaptırmayıp yenilen gollerde ve sahada ayakta duramayan takımı, oyundan her çıkanın tepkisine maruz kalan disiplinli ! hocayı, cezası nedeniyle tahkime itiraz edilip cezası kalkınca götürülmediği için oynayamayan Volkanı, her yenilgiden sonra daha çok çalışmalıyız diyip, her maça aynı kadro ve anlayışla çıkan teknik kadrosunu göremiyormu acaba.
Bu yılda kurulcak takımı görmeden 30 bin kombine alıp her yıl çıkan formalardan en az bir tane alan iyi günde kötü günde takımını sürekli destekleyen FB taraftarı olarak bu sene neye niyetlendik bir ay içinde nelerle karşılaşacağımızı gördük. Bu büyük taraftarı müşteri olarak kimse göremez hele ki saf veya futboldan anlamadığını kimse iddia edemez. Her şeyi çok bildiğin zannedenler geldikleri noktada şapkalarını önlerine koyup düşünmek gerekirsede şapkalarını alıp gitmek zorundadırlar. Vermeden almak ALLAH'a mahsustur ilgililerin dikkatini çekerim.

 
Toplam blog
: 11
: 383
Kayıt tarihi
: 10.12.06
 
 

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. Özel bir sigorta şirketinde çalışmaktayım.1989 ..