Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Vertigo, Baş Dönmesi, Menier Hastalığı ve Vertigenöz Migren (II)

Vertigo, Baş Dönmesi, Menier Hastalığı ve Vertigenöz Migren (II)
 

Vertigolu Migren


Vertigo, Baş Dönmesi, Menier Hastalığı ve Vertigenöz Migren  (II)

Baş dönmeli (vertigenöz) migren nasıl olur? Tedavisi nasıl yapılır?  

Migren ataklarında çoğunlukla sersemlik hali vardır. Özellikle auralı migren ataklarında bu halin artmasıyla dengesizlik, sakarlık, etrafa çarpma benzeri durumlar olabilir ama az rastlanan bir grupta doğrudan baş dönmesi atağın belirleyicisidir. Önce etraf döner, yer ayağın altından kayar, hareketler baş dönmesini artırır, baş ağrısı da bu tabloya eklenir. Bu hastalar baş ağrısı ön planda değilse ‘periferik vertigo’ olarak değerlendirilir. Denge organı olan içkulağın fonksiyonlarının bozulmasına bağlanıp tedavi bu düzlemde yürütülür. Bu hastalar çoğunlukla baş dönmesi için KBB uzmanı, baş ağrısı için nöroloji uzmanı tarafından hastalık ikiye bölünerek takip edilir.

“Sağ kulağımda çınlama başlıyor, artıyor ve baş dönmem de ekleniyor. Sonra başım zonklayarak şiddetli ağrıyor. Ağrım artınca baş dönmem ve çınlamam azalıyor. İlaçlarımı alıp yatıyorum. Çınlama ve ayağa kalkarsam başımın döneceği hissi var ancak başımın zonklaması her şeyin önüne geçiyor. Sonra uyuyorum. Ertesi gün biraz yorgun, sersem oluyorum ama işe gidebiliyorum. Bu ataklarım üniversitenin ilk yılında başladı. Yılda 3-5 defa oluyordu. Bu yıl çalışmaya başladım, çok stresli bir işim var. Çalıştığım ortamdan hiç memnun değilim. Neredeyse ayda 1-2 ataklarım olmaya başladı.”

 Baş dönmesiyle birlikte baş ağrısı olması vertigolu migreni düşündürür ama baş ağrısı olmaksızın sadece vertigolu migren atakları da olabilir. Vertigonun oluş şekli ve seyri ile vertigenöz migren ve periferik vertigo ayrımı yapılabilir. 

Gökmen Yaklaşımı için http://www.emelgokmen.com/gokmen-yaklasimi/gokmen-yaklasimi-nedir/ sayfasını okuyunuz.

Nasıl tedavi yapıyorum http://www.emelgokmen.com/tedavi/nasil-tedavi-yapiyorum/ sayfasına bakınız.

Migren, baş ağrısı, fibromiyalji, hastalıklar için http://www.emelgokmen.com/hastaliklar/migren/ tıklayınız.

 
Toplam blog
: 120
: 1777
Kayıt tarihi
: 07.05.14
 
 

Klasik tıp eğitimi ile integratif tıp bilgilerini birleştirerek “Gökmen Yaklaşımı” adını verdiği ..