Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '21

 
Kategori
İlişkiler
 

VİCDAN İSTİSMARCILARI

   İnsan, beşerî bir varlıktır. Yanıltabilir de ,  şaşırtabilir de. Sevildiğine emin olduğu andan itibaren nankörleşebilir de. Aslında özü ile nankördür.  Vazgeçmeyi, veda etmeyi  bilip gidebilmeli. Zaaflarımızı göstermemeli, hissettirmemeliyiz. Çünkü zaafiyet açık bir yaradır, en çok o yaradan vurulursunuz. 
 
  İnsan haz almak için yaşar.  Dünyadaki bütün eylemlerimiz buna yöneliktir. Bu hazzın da bir sınırı vardır.  Aşırı sevilmek başta iyi gelse de sonra bıkkınlık verir ve ilginçtir ki bazen acılarımız da bizlere haz verir. Tamamen şeffaf olursan,sende arayacak birşey bulmaz. Tamamen sevgini sunarsan , artık heyecanlanmaz. Herşeyi açıkça söylersen,  seni merak etmez. İnsanlık, kusurumuzu tanıyıp  bunu  yöneltmek zorunda. Zaafiyet gördüğü an bunu psikolojik üstünlük olarak görmeye başlar. 
 
   Zaaflarımızı dile getirmek her zaman pişmanlık ile sonuçlanır.  Pişmanlık,  alışkanlığın yok ettiği geçici bir histir. İlk suçlu cinayeti işler ve vicdanı sızlar.  Ama işlenilen cinayet çoğaldıkça, bu sefer onlarca hatta yüzlerce kez tekrarlanırsa vicdan sadece izler ve sesini çıkarmaz . Bu yüzden hatalar tek seferde affedilir . İlkinden sonra yapılan her hata, vicdan istismarlığını doğurur. Çünkü insan her duyguyu sömürür.  Kimseye bu hakkı vermeyin . Hata her zaman istenerek yapılır. Bazen bazıları can yaksa da bıçak gibi kesip atılabilir. Çünkü emin olun , yarın bunun acısı kat be kat olacaktır. Kimse Tanrı değil, hatasız olmaz muhakkak,  bu hata silsilesi mütemadilik kalıba girdiği an, affedici taraf daima acı ile sınanır. İnsan, bütün ruhsal karmaşası asla çözülmemiş sorunuyla beraber , tiksindirici bir biçimde tek tek herkesin sırtında yük olarak bırakır.  Her birimiz,  kendini bir zamanlar ötekileşmenin vermiş olduğu o tedirgin duygudan kurtarmak peşinde, bundandır ki birbirimize karşı acımasızca dürüst birer çarpıtan ayna görevi üstleniyoruz. 
 
   George Orwell 1984 kitabında " hiçbir yararı olmayacağını bile bile insan kalmanın önemli olduğunu düşünüyorsan,  onları yendin demektir. " diyor. Vicdanımdan,  çabamdan yorulduğum anlarda hep bunu kendime hatırlatıyorum. Her sevginin sonu perişanlıktır. Benim sevgim, sizin umursamazlığınız altında ezildi.  Ama şu an başka bir keyifpezevenkliği karmaşasının içerisindeyim. Bırakmadığım, kendimi  güçlü sandığım her bağ,  aslında zaman geçtikçe ellerimi kanatacak. Bu yüzden ölçü herşeydir.  Şunu da unutmamak gerek ki,   bir şeylerden "feda" ederek" kâr" elde edemeyiz.
 
Toplam blog
: 9
: 240
Kayıt tarihi
: 05.05.20
 
 

.. ..