Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '14

 
Kategori
TV Programları
 

Vicdan izleyicisinin tepkisi dinmek bilmiyor!

Vicdan izleyicisinin tepkisi dinmek bilmiyor!
 

Vicdan dizisi bildiğiniz gibi birkaç hafta önce finalsiz yayından kaldırılmıştı. O günden beri kendilerine vicdan tayfası ismini veren Vicdan dizisi izleyicisi çeşitli yollarla bu karara tepkilerini gösterdiler. Ve yine o günden beri seslerini duyurmak için pes etmediler. Son olarak bana gelen bu mektupla bir kez daha seslerini belki bir umut duyabiliriz inancındalar. Onların bu azmini, çabalarını takdir ediyorum. Yapımdan daha çok çaba gösterdiklerini görüyorum. Tüm Vicdan dizisi severlerin duygularına tercüman olmuş gelen bu mektubu hiç yorumsuz aynen sizlerle paylaşacağım.

İşte o mektup;

Oya Hanım lütfen vicdan dizimizle ilgilenmenizi rica ederiz...

Halktır toplumu toplum yapan değer. Ve halktır bir ülkeyi ileri götüren. Ve halktır beğenen beğenmeyen. Bizler bu ülke halkı olarak vicdanımızla karşı karşıya kaldık. Bizim vicdanımızı sızlatan neden başkalarının vicdanlarına dokunmaz ki… aynı görüşte olmasak bile, aynı dili kullanmasak bile, aynı dine bağlanmasak bile olay halkta birleşmek değil midir? Toplumlar halkların birleşmesiyle oluşurken bu birleşmenin temel taşını oluşturan vicdan duygusu değil midir? İllaki vicdanımız hep bana olunca mı sızlayacak sorarım sizlere. Bugün ülkemizdeki bütün değerleri ağır ağır kaybetmekteyiz bunların içinde en önemli olan sanatçılarımızdır.

Sanata ve sanatçıya verilen değer bir toplumu toplum yapan temellerdendir. Sizler nasıl ki bu kadar emek verilmiş, bu kadar umutla hazırlanmış bir eseri bu kadar çabuk bir kenara atarsınız sorarım size kanal yöneticileri. Unutmayın ki eğer bir kanal olarak izleniyorsanız bunlar bizler sayesindedir. Ve toplum azımsanmayacak kadar vicdanlıdır. Bizler emeğe her zaman saygılı olmuşuzdur. Ve ayrıca yayından kaldırdığınız vicdan dizisi emeğin üstünde toplumun çok sevdiği sanatçılardan oluşmuştur. Bu dizide oynayan oyuncuların sermayedarları değilsinizdir sizler. Sizler işinizi doğru yapmakla mükellef halkın isteklerine göre şekillenmeyi görev edinmiş hizmet sektörüsünüzdür.

İlla televizyonlarda hem denenmişin denenmişi, yeniden revize edilmiş diziler mi seyretmek zorundayız. Sizlere tam 1 aya yakındır telefonlar açıyoruz, yazmadığımız tweet kalmadı. Ve sadece kanaldan cevap önceleri yönetmen çekim yapmamıştır deniliyordu. Şimdilerde ise kanalın kesin kararıdır yayınlamayacak diyorsunuz. Bu kararları alırken siz kanal yöneticileri halkın isteklerini nereye yerleştiriyorsunuz. Kanallar sizlerin isteklerinizin uygulanacağı platformlar mıdır? Yoksa halkın isteklerini yayınlayacak platformlar mı? Ki ayrıca sizden çok kötü olan bir yapımı, her şeye isyan eden bir programı yayınlayın demiyoruz. Sizden vicdanımızı sızlatan halkın kalbine nakşetmiş bir diziyi yayınlamanızı istiyoruz. Bu kadar zor olmamalı inanın ki…

Bugün vicdan dizisine yapılan haksızlık şu an televizyonlarda yayımlanan bütün dizilerin, bütün yönetmenlerin, bütün yapımcıların başına gelebilir. Bugün bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın zihniyetiyle devam edemezsiniz. Sizler hepiniz sanata hizmet eden insanlarınız. Bugün bütün olup yapılan haksızlığa suskun kalırsanız yarın size yapıldığında mı sesinizi duyuracaksınız. Sanatçılar bizim sanatçımız bizler sahip çıkmaksak kimler sahip çıkacaktır. Hepimiz oturup vicdan muhakememizi yapmamız lazım. Bizim halk olarak vicdanımız sızlıyor dizimize, sanatçımıza ve sanata yapılan haksızlığa. Lütfen sizlerde şapkanızı önünüze alınız ve vicdanlarınız bir sorgulayınız. Hep döngüsü, vizyonu aynı olan şeyleri izlemek istemiyoruz ve dizimizi tekrar televizyonda aynı gününde ve aynı saatinde görmek istiyoruz. Lütfen sesimizi duyun. Vicdanlarınızı yoklayınız. Ve de sesimize kulak veriniz.

#vicdan #vicdankanalsiz

 

BİLGİLERİNİZE ARZ EDER

İYİ ÇALIŞMALAR DİLERİZ.

Sema Duray

oyatekin@gmail.com                                         

https://twitter.com/#!/oyatekin (@oyatekin)

http://yurthaber.mynet.com/yazarlar/tum/1/o.tekin35

OYA TEKİN / MEDYABEY.COM

Oya Tekin/ Engelliler Haber ve Bilgi Portatalı Yaşadıkça.com köşe yazarı

Not: Burada yazılan tüm yazılarım elektronik imza ve zaman damgası güvencesi altında yasal hakları korunmaktadır. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, Internet vs.) kaynak gösterilmeksizin izin alınmadan kullanılamaz.

 

 
Toplam blog
: 295
: 3718
Kayıt tarihi
: 01.10.06
 
 

Milliyet Bloğa nasıl geldim ve nasıl yerimi aldım bilmiyorum. Sanırım uzun yıllar okuduğum bölüml..