Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '21

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

VİCDAN

OLAY

"Bak" derler çocuğa, " komşunun bahçesindeki elmalar pıspıtırak olmuş... Kendisi yok... Civarda kimse yok... Biz de gidiyoruz, ye yiyebildiğin kadar..." "Ben varım ya" der çocuk, "ben elma çaldığımı görmek istemem'..."

ELMA ÇALAN ÇOCUK

 

Hırsızık eğiliminde olanlar; hapishane ve cehennem korkusuyla, kendilerini frenleyebilirler. Frenleyemeyenler, iki şıklı olalılıklarla kendilerini kandırarak; "Ya yakalanırım, ya yakalanmam. Yakalanmazsam sorun yok. Cehennem ya vardır, ya yoktur. Yoksa sorun yok" kumarıyla hırsızlıklarına yeşil ışık yakarlar.

VİCDAN SAĞIRLIĞI

Bu kişiler vicdanlarının sesine sağırdırlar. Varlığını hissetmez, onu duymazlar.  Oysa bellek kameraları sesli görüntülü olarak olan biteni kayda alır. Gün gelir vicdanın sesi kulak tırmalarcasına işitilir. Üzüntülü pişmanlıklarla suçluyu  -hastayı-, narkozsuz ameliyatla şifalandırır.

Bu nedenle şahdamarından yakın olduğu insanla doğrudan ya  da elçili ilişkiye gerek görmez İnsanüstü Bilinç. Evrende zaman boldur. Bu denli bol zamanda gerçekleşmeyecek hiçbir olay yoktur. İnsan nedir? Organik maddeden  beden, bilinçli enerji -Ruh-. Maddenin ve enerjinin yokken var ve varken yok edilemediği gerçeği, insanın ezelden ebede kadar değişerek gelişerek var olduğunun olacağının kanıtı.

 
Toplam blog
: 121
: 31
Kayıt tarihi
: 26.10.20
 
 

01 Şubat 1933 Tirebolu -Giresun- doğumluyum. İstanbul Üniversitesinde Halkla İlişkiler dalında li..