Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '08

 
Kategori
Futbol
 

Vicdanlarına susturucu takanlar!

Vicdanlarına susturucu takanlar!
 

Türkiye Süper Futbol Liginin 13. haftasının geride kaldığı bu günlerde, ülkemizin önemli(!) futbol yorumcularını neyi tartıştıklarına dikkat ettiniz mi?

Bilindiği üzere, Lig maçları, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri oynanıyor. Yoğun olarak da Pazar ve Pazartesi günleri televizyonlarda spor programları yapılıyor ve o haftanın maçları tartışılıyor.

Bu hafta sonu (Pazar günü) ve Pazartesi akşamı televizyonlardaki spor programlarını canı gönülden dinlediyseniz, tartışma konusunun, Fenerbahçe-Beşiktaş maçındaki Cisse’ye gösterilen çift sarıdan, kırmızı kart olduğunu açıkca görmüşsünüzdür.

Sanki maçın hakemi Bünyamin Gezer, Cisse’ye özel gıcığı varmış da, özellikle 2. kartı gösterip oyundan atarak, Beşiktaş’ın yenilmesine(!) zemin hazırlamış!

İyide, Cisse kırmızı kart görmeden, Fenerbahçe’nin 2-1 galip olduğunu ve Guiza ile 3 net pozisyonu değerlendiremediğini, o pozisyonların değerlendirilmesi halinde maç sonucunun daha 42. dakikada 5-1 olabileceğini görmezlikten gelip, Beşiktaş’ın yenilgisine mazeret bulmaya çalışımak da neyin nesi?

Ya Pazar akşamı oynanan Galatasaray-Hacettepe maçındaki Hakem hatalarına(!) ne demeli? Sizce de hakem hatası mı? Yoksa ortada koruma ve kollama mı var?

Spor yorumcuları katıldıkları spor programlarının %80’ini Fenerbahçe-Beşiktaş maçındaki Cisse’nin gördüğü iki sarı karta ayırıp, Süleyman Abay’ın Galatasaray lehine çaldığı düdükler ve Hacettepe’li sporculara gösterdiği yanlış(!) kartlar sonucu, Hacettepe’nin 9 kişi kalmasına seslerini çıkartmıyorlar!

Spor Yazarlarının bu Galatasaray taraftarlığı, Türk insanının hala Saraylıdan korktuğunu ve bu korkusunun böylesi durumlarda su yüzüne çıkarttığını gösteriyor. Bilindiği üzere Galatasaray, Osmanlı Sarayının takımı, Fenerbahçe de Kurtuluş savaşına en büyük katkıyı yapmış bir kulüp olarak tarihteki yerlerini almışlardır. Beşiktaş; malum Saray Arabacılarının takımı! O da konu Fenerbahçe olunca hemen korumaya alınıyor!

Bu kadar spor programında, kimse çalıyı ortadan sürümüyor! Yonga hep birileri tarafına yontuluyor. İşin garibi, on yıllardan beri Fenerbahçe sırtından nemalananlarda, bu Saray âşıklarına katılıp, Fenerbahçe’yi eleştirmeye, böylece reytinglerini yükseltmeye ve daha fazla para kazanmaya çalışıyorlar…

Kayseri-Trabzon maçındaki olmayan Golü ve olmayan Penaltıları veren hakem hiç tartışılmıyor bile! Ne de olsa birisi Karadeniz Uşağı, diğeri Orta Anadolu Yiğidi! Yani pek saraylı değiller!

Söz konusu Fenerbahçe olunca, Galatasaray’ın peşine takılıp, pankartlarla sahaya çıkanlar, Hacettepe’nin hekırlanmasına ne diyecekler bakalım! O Galatasaray’ın peşine takılıp, pankartlarla sahaya çıkanlar, şunu unutmasınlar ki, kendilerinin de Galatasaray’la maçları var. Bu gün Hacettepe’ye, yarın onlara!

Kendilerine yapılan haksızlıklarda ortalığı velveleye verenler, kendi lehlerine verilen karardan sonra çıkıp birkaç kelime söylemeye cüret edebilirler mi? Bu haksızlığa birkaç cümle söylemeye vicdanları(!) el verir mi? Yoksa Bir spor yorumcusunun söylediği gibi Vicdanlarına Susturucu mu takmışlar!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..