Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '07

 
Kategori
Yöresel Yemekler
Okunma Sayısı
869
 

Vici vici

Yöresel birçok yemekler gibi tatlılarında soframızdaki yeri yadsınamaz. Ne varki çoğu kez tatlı konuşmamıza rağmen tatlı yiyemeyiz. Sebebi belli; alınan kilolar, kolesterol, arkasından eziyete dönüşen zoraki spor ve egzersiz çalışmaları.

O zaman seçici olacak ve bizleri bu sıkıntılara düşürmeyecek tatlılara yöneleceğiz. İşte bu durumda yöresel ve hafif hazırlanan, sağlığımızı olumsuz etkilemeyecek çeşitler arayacağız. ADİYAMAN'A özgü, çok hafif ve damak tadı anlamında da seçici olabilecek bir tatlı türü için hazır olun. Üstelik kaleme ve deftere de gerek yok. Zaman deseniz, o daha harika; 3 dakikanız varsa tamamdır.

Malzemeler

250 Gr Nişasta
400 Gr Su
10 Gr Gıda tozu (rekli)
250 Gr Toz şeker

Yapılışı
Su ve nişasta karıştırılarak ince kenarlı bir tabağın içine konur. Konum kalınlığı 3 cm' yi geçmemelidir. Hemen üzerine şurup yapımında kullanılan, renk veren (kırmızı, pembe) tozlarla şekil verilerek serpilir. İnce tabaklara alınarak, üzerine toz şeker serpilerek yenir.
Özellikle çalışan bayanlar için, hasta ve yaşlılar için birebirdir (iyiydir ). Deneyerek, memnun kalmanızı dilerim. Saygılarımla.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

İlk defa duyuyorum...

Kerim Korkut 
 13.12.2019 16:25
Cevap :
Adıyaman'da yoğun yenen bir tatlı. Ama son yıllarda nadiren görüyorum. Hafif ve mideyi yormayan bir damak tadı..  14.12.2019 0:40
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 121
Toplam yorum
: 1310
Toplam mesaj
: 257
Ort. okunma sayısı
: 1873
Kayıt tarihi
: 22.11.07
 
 

Okumayı, yazmayı ve yaşamı çözmeye çalışan, eğitimci.. ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster