Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '08

 
Kategori
Sinema
 

Vicky Cristina Barcelona

Vicky Cristina Barcelona
 

“Vicky Christina Barcelona” Woody Allen’ın yeni filmi.
Karakterlerin yine pek bir ön plana geçtiği bir Woody Allen filmi.
Onun tarzını seviyorsanız...filmi seveceksiniz.

Bundan önce “Match Point” isimli filmde rol almıştı Scarlett Johansson. Ve yine bir Woody Allen filminde oynuyor. Aşkını arayan ve aramaya da devam edecek bir kadını canlandırıyor. Açıkçası ben arkadaşı rolünde oynayan Rebecca Hall’u çok daha beğendim. Hem oynadığı rolü hem de oyunculuğunu... (bi de kendisini tabii ki : ) zaten ilk defa filmin afişi yerine kızın resmini koymamdan da belli oluyor galiba )

Sanki buzlar kraliçesi ama değil.
Sanki ne aradığını çok iyi bilen bir kadın gibi ama değil.
Sanki hiç şaşırmayacak ve hep tahmin edileni yapacak gibi ama değil işte.

Amma da çok yazdım onun hakkında di mi?
Ne yapayım pek bir beğendim galiba.

Neyse kısaca filmden de bahsedeyim. Vicky (Rebecca Hall) ve Christina (Scarlett Johansson) bu Amerikalı iki genç kadın yaz zamanını İspanya’da geçirmeye karar verirler. Christina gönül işlerinde ne kadar arayışta ve daldan dala konan biri ise Vicky de tam tersidir. Oturmuş ve güvenli ilişkilerin kadınıdır. Zaten yaz sonu da evlenecektir.

İspanya günleri ise biraz farklı gelişir. O stabil hayatı seven Vicky’nin kafası fena halde karışmaktadır. Sebebi de İspanyol bir ressamdır (Javier Bardem). Adamın tuhaf cazibesi iki kadının da başını döndürür. Devamını da filmi seyredince görün artık diyerek biraz meraklandırayım sizleri. Bu arada Penélope Cruz da oynuyor. Ressamın “ayrıldığı ama ayrılamadığı” karısı rolünde. Bu arada Penélope Cruz ile Scarlett Johansson’un bir takım sahneleri var ki…daha öncesinde bu ikili bu şekilde bir rolü karşılıklı paylaşmamışlardı.
Son bir ekleme de filmin içinde sürekli bize olayları ve karakterlerin iç dünyasını anlatan bir anlatımcının sesi var. Bu şekilde anlatımcının olduğu filmleri severim şahsen.

Film ile ilgili yorumum ise öyle harika bir Woody Allen filmi değil.
Ama hayata, ilişkilere, aşka ve evliliğe dair düşündürücü soruları soran bir film. Ben beğendim her şeye rağmen...ama bilmem siz de beğenecek misiniz?

http://www.imdb.com/title/tt0497465/

Yonetmen: Woody Allen
Yazar: Woody Allen
ABD vizyona giris tarihi: 15 Ağustos 2008

Oyuncular: (ana karakterler)
Rebecca Hall
Scarlett Johansson
Javier Bardem
Penélope Cruz

Not: Filmin tanıtımında bir takım eksikliklere dikkat çeken Sema Hanım’a çok teşekkürler. Genelde filmlerin IMDB linkini verirken bu sefer biraz aceleden olacak, bunu unuttum. Şimdi yazıya bir takım eklemeleri yapmış ta olsam...aşağıda uzunca yorumu bulunan Sema Hanım’ın katkısını da okumanızı öneririm.

 
Toplam blog
: 237
: 1302
Kayıt tarihi
: 06.08.07
 
 

Biyolojinin son yıllarda, özellikle son 10 yılda içeriğinin yoğun bir şekilde moleküler düzeye inmes..