Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '07

 
Kategori
Resim
 

Victoria Francés: Gotik Tanrıça

Victoria Francés: Gotik Tanrıça
 

Hani tam içindesinizdir bir şeyin. Onunla sarıp sarmalanmış, sanki hep aynı ritimle soluk almış gibisinizdir. Ruhsal bir bütünleşme, sevişme hali. Sanat belki de işte tam budur, kim bilir? İçinde hissetmek; kara bir fırtınanın orta yerinde tutunulan sıcak bir gövde???

Victoria Francés, 25 yaşındaki gotik- fantastik illüstrasyon dehası bu genç kız, ta İspanya’dan yüreğime dokundu sanki. Beni heyecanlandırdı, hüzünlendirdi. Bir o kadar huzur verdi. Kendine örnek aldığı, dünyanın sayılı illüstratörlerinden sayılan Luis Royo’nun işlediği çeşitli konuların yalnızca küçük bir kesitiydi belki de çalışmaları; ama o kesit içinde ulaştığı özgülükle ustayı geçmiş göründü bana.

İllüstrasyon kendi sınırlı bilgilerime göre, henüz ülkemizde çok gelişmiş bir düzeye ulaşmadı; çünkü kimine göre (örn. resim hocam) resim sanatının kaba bir yansıması olarak görülse de içerisinde geleneksel resim işçiliğine ek olarak bazı bilgisayar tekniklerini, fotoğraf ve kolajı harmanlayabiliyor. ‘İyi’ bir sanat çalışması çok emek istiyor, yetenek ve hayal gücü gerektiriyor.

Kalbimle kucakladığım bu genç kızın illüstrasyonlarından bazılarını sizlere Galerilerim bölümünde sunuyorum. Solgun bir yüz, hafif bir kan tadı, saklı bir cinsellik... Huzurlu, masum, zarif... Victoria Francés!

 
Toplam blog
: 132
: 3374
Kayıt tarihi
: 09.08.06
 
 

Odtü mezunu; edebiyat ve sinema düşkünü biriyim. AFSAD’ta fotoğraf, Sinematek’te film yapımı üzer..