Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '08

 
Kategori
Anılar
 

Viki'nin gelişi

15 Ağustaos 2005

İstanbul'dan on beş gün önce geldik ve cuma akşamı bir hediye geldi. On beş günlük bir kedi. Nasıl küçük, nasıl pireli ve nasıl da muhtaç.

Arka bahçede ve annesi yanında olduğu halde yavruyu bir emzirmiyor. Sırtını dönmüş angut gibi oturuyor. Çocuk -kedi kız- bağıra bağıra ölecek. İçim elvermedi, aldık. Güya ele gelene kadar bakmak üzere aldık ama anlaşılan bizde kalacak.

Geleli bir hafta oldu ve ona gece gündüz bakmaktan belim kopmuş durumda. Hele ki ilk gün şeffaf eldivenlerle ve balkonda tutuyorduk. Pireler bütün vücudunu sarmış ve gözünün birinde iltihaplanma başladı.

Hemen veterinere götürdük. Pirelelerinden arındırdı. Bir toz döktü ve patır patır bütün pireler döküldü. Gözü için de bir damla verdi. Eve getirdik yıkadık pakladık. Aman allahım yarabbim ne de güzel şeymiş bu böyle.

Ama minikliği devam ve en kötüsü kendisi yiyemediği için şırınga ile besliyorum. Bazen de annesinin yumuşaklığını arıyor, şırıngaya sinir oluyor ve ısırmaya başlıyor. Hay senin annenin... Neyse. Gündüzleri neyse de, geceleri de kalkmıyor muyum! En az üç kere. Bir de tuvaletini bilmiyor, severken severken, şarrrr, kum kabına koştur. Doğru dürüst de yürüyemiyor, pata pata pata, yeni yürümeye başlamış çocuklar gibi.

Gecenin bir vakti kalk doyur, tam doydu derken, tekrar düzeneği kur, tekrar doyur. -İki dakika sonra yine acıktığını hissediyor.- Geceleri resmen halüsünasyonlar görmeye başladım.

Bu kadar emek ama karşılığı da geldi. Çok güzel oldu. Bir büyüdü ki, oyunlara başladı. Bir de sevmeden kesinlikle oynamıyor. Pısırıp kalıyor. Sevince kendine güveni geliyor herhalde, hoplayarak koşmaya başlıyor. Pek de uslu. Gözüne damla damlatıp da acıyınca hiç bağırmak kızmak yok, elleriyle gözünü kapıyor. Şekerlik.

İyi ki geldin Vikimmmmm...

Not: Annesi bakmamakta haklıymış. İleriki günlerde anlaşıldı ki Viki'mde mide fıtığı var. Veterinerin dediğine göre; anneleri böyle hasta yavrularını hissedip bakmazlarmış. Büyüdüğünde doğada yapamaz diye. Bizde mecburen kuru mama ile besliyoruz. Yaş mamayı biraz fazla kaçırınca çıkarıyor. Kuru mamayı dahi sık ve az yemesi gerekiyor. Uzun süre yemeyip de birden yerse, onu da çıkarıyor. Hayatına sık ve küçük öğünlerle devam ediyor.

 

 
Toplam blog
: 246
: 1012
Kayıt tarihi
: 15.02.08
 
 

..