Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '14

 
Kategori
Emlak
 

Villa mezarlığı Maşukiye, çözüm…!

Villa mezarlığı Maşukiye, çözüm…!
 

Kartepe maşukiye satılık villa


Villa mezarlığı Maşukiye, çözüm…!

Kocaeli, herhalde doğanın tüm özelliklerini üstünde taşıyan bir il. Bakıyorsunuz, Karadeniz, Marmara Denizi, Sapanca Gölü, Kartepe ve sayamadığım daha bir çok özellik.

Eskiler bilir, Kartepe yıllar önce ismi “KELTEPE” olarak bilinirdi. Bölge doğa harikası bir yer, Kartepe zirveden ilk kez Sapanca Gölü ile Marmara Denizi, Körfez’i görünce şaşırmıştım. Bölgenin bir de belde belediyesi vardı. Maşukiye Belediyesi…

Maşukiye, bir dönem herkesin oturmak için can attığı, İstanbulluların büyük paralar ödeyerek yatırım yaptıkları, seçkin, bir o kadar zengin insanların tercih ettiği bölge olarak bilinirdi.

Bu nedenlerden dolayı Maşukiye ve çevresi düzensiz yapılaşmaya gitti. Her boş arsa neredeyse villa yapılmaya başlandı. Üç beş kişi toplanıp villada oturacağız hayaliyle evler yaptılar ama gelinen nokta hiç de öyle olmadı.

Eskimiş, bakımsız, oturanı olmayan, boş villalar ortaya çıkmaya başladı. Bölgede oturmak için can atanlar bir bir ayrılmaya, villalarını satmaya başladılar.

Maşukiye ve çevresi her geçen gün eridi.

Bölgede bir araştırma yapın. Üç katlı, havuzu, güvenlikli, doğa harikası, yeşillikler içinde villa 150.000 TL ye bulmanız mümkün, hem de 175 m2 neredeyse daire fiyatına, hatta daire fiyatlarından daha ucuz ama satılmıyor !

İnanın bu evleri görünce içim acıyor. Böyle güzel villaları, oturduğum yerle bile kıyasladığımda aradaki farkı görmem için emlakçı olmam gerekmediğini düşünüyorum ama satılmıyor…

Bunun bir çok sebebi olabilir ama bana göre en önemli iki sebebi var.

Eskimiş, bakımsız villalar ve eskisi kadar yoğun, kaliteli yaşamın olmayışı.

Bu iki sebep Maşukiye ve çevresini bitirdi. Hiç kimsede bir şey yapamaz. Yeni yapılan villalar bile satılmıyor. Bakıldığında yeni villa projeleri de yapılmıyor. Buradaki yaşam alanlarını, insan taşıyarak da oluşturamazsınız.

Maşukiye, artık villalarıyla değil, kayak merkeziyle veya oteliyle anılmak üzere, kimse farkında değil…

Tek çözüm var Maşukiye ve çevresi için…

Yeni yaşam alanları konseptine uygun siteler evler yapmak.

Şu anda bölgede hiç bu tarz siteler yok.

Örnek mi ? Panorama tarzı bir siteyi, Pekdemir Villam 1-2-3 den sonra Villam 4’ü, Kavanium Maşukiye Evleri’ni, Erenkaya Park 2’yi Maşuk iye bölgesine yapsalar…

Kartepe Maşukiye’yi o zaman görürüsünüz. Herkesin yaşamak istediği bölge olur.

Benden bu kadar gerisi bizi idare eden, konut üretmeye çalışan seçkin, geniş vizyona sahip !

Kartepe Belediyesi ve inşaat firmalarına kaldı…

 

 

 
Toplam blog
: 12
: 226
Kayıt tarihi
: 05.07.14
 
 

Emlak sektöründeyim.  ..