Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

perihan reyhan ALKAN

http://blog.milliyet.com.tr/pra

16 Ağustos '08

 
Kategori
İnançlar
 

Vip cennet mi umudunuz?!!

Vip cennet mi umudunuz?!!
 

Şayet buysa, yani vip mekânda ibadetle vip cennet kazanma umudundaysanız, boşuna zahmet ediyorsunuz beyler!


Evet, bize ulaştırılan bilgilere göre cennette de vip mekânlar var, lakin burada vip yaşamakla, vip mekânlar inşa edip oralarda ibadet ederek kazanılmıyor vip köşeleri cennetin.


Bu dünyada ne denli mütevazı şartlarda ve ne kadar gösterişten uzak ve ilan etmeksizin ve de karşılığını sadece Allahtan bekleyerek, Allaha yaranmak, Allah’a borcunu ödemek, Allah’ın rızasını kazanmak için ibadet edilirse o kadar vip mekânlarla ödüllendiriliyorsunuz.


Üstelik Allah bize demiyor mu ki yeryüzünü size mescit kıldım. Yani her yerde ibadet mümkün ve de namazla sınırlı değil. Dostça verilen bir selam, gülümseme, kul hakkı, yetim hakkı yememe, hatta bir yetimin başını okşama bile, darda olana yardım, çalışanın hakkını teri kurumadan ödeme, yarattıklarına merhametle davranma, havasını suyunu kirletmeme yeryüzünün, ağacını kesip yakmama, hatta her fırsatta küçük olsun bir fidan dikme, ailenin geçimi için çalışma, ama namusuyla, hakkıyla ve benzer pek çok ibadet şekli var ki o nedenle de bir anlamda yeryüzünü mescit kıldım diyor.


Ve O yüce Allah’ın tayin ettiği güzide peygamberimiz bilmiyor muydu, istese yapamaz mıydı, yaptıramaz mıydı en görkemli ibadethaneleri? Şanına, mevkiine, adına yakışır yerlerde ikamet edip en görkemli tahtlarda oturamaz mıydı? Tam tersine en mütevazı yaşam biçimiyle örnek olmaya çalıştı, o gün bir muhtaca iletemediği bir tek altın kalmışsa cebinde uyuyamıyordu. Hz Ömer, bir tek aç varsa kendisini sorumlu tutup kahroluyor ve elleriyle, sırtında taşıyarak bizzat yiyecek taşımıyor muydu halkına. Aç kalan varsa bir kişi bile, kendisinin de gözü yemek görmüyordu onu doyurmadıkça!


Gerçek Müslüman o yüce kişileri ve örnek yaşamlarını ilke edinir kendisine benim bildiğim. En gösterişli yerlerde, ipek halılar üzerinde, özel asansörlerle ulaşılan vip mekânlarda namaz kılmaz. Namaz her yerde kılınabilir temizlik dışında mekân için belli bir kural yoktur. Ama açlara yardım, hastalara şifa, işsizlere iş, kulların hakkı konularında kurallar var.


Gidin bakın üşenmeyip de bir akşam vakti hastane bahçelerine. Hasta yakınları banklarda, yerlere serdikleri gazeteler üzerinde yatmakta otel paraları olmayışıyla. Piknik alanı gibi tüm hastane bahçeleri. Küçük tüplerde makarna haşlayıp yiyenler, çay yapıp yerlerde kahvaltıyla karın doyurmaya çalışanlar, çimenler üzerinde namaz kılanlar.


Pek çok hastanede tedavi için gerekli cihaz yok, ya da yetersiz veya miyadı dolmuş, hastalar aylarca sıra bekleyerek tedavileri gecikiyor ya da zamanında müdahale edilemediği için ölüyorlar. Yeterli yatak yok kimi hastanelerde, hasta kabul edilemiyor, ameliyattan çıkan hastaya bile yatıracak yer bulunamıyor, acil hastalar kapılardan dönüp yollarda ölüyor boş yataklı hastane ararken.


Gidin hastane bahçelerinde oturup da kulak misafiri olun insanlara, ne yoksunluklara ne çaresizliklere şahit olacaksınız!!!


Ki bu yoksunluklar benim büyük şehirlerde gördüğüm hastanelerdeki gerçekler. Doğuyu düşünün, köylerini düşünün, bir tek doktor dahi olmayışıyla kışın bele kadar karda kızaklarla ya da sırtta taşınarak şehre ulaştırılmaya çalışılan hastaları düşünün. Çoğunun yollarda öldüğünü, pek çok kadının doğumda yine yollarda bebekleriyle öldüklerini düşünün, kalan öksüzlerini düşünün kiminin yol açılamadığında ölüme teslim olduğunu düşünün.


Düşünün beyler düşünün, düşünün…


Eğitimsizliğin sonuçlarını, okulsuz yöreleri, açları, işsizleri evsiz barksızları düşünün…


Lütfen kendinize gelin, aklınızı başınıza devşirin ve bizim paralarımızı bizim hakkımızı, vip camilere değil hastanelere harcayın. Yatak, kapasitesini genişletin, cihaz alın, olmayan yörelere hastane açın, doktor yetersizliği olanlara doktor atayın, yoksunluklarını giderin doktorların ki gitmek istemedikleri yörelere de koşarak gitsinler. Misafirhaneler açın hastanelere, hasta yakınlarının muhtaçları oralarda konaklasın!!!


Bırakın vipi gereğinden fazla cami var zaten, her mahallede neredeyse 3-5 tane ve gidin bakın kaç kişi var vakit namazlarında ve o imamlar kaç kişiye imamlık yapıyorlar? Çoğunda 3-5 kişiyle sınırlı.


Özetle; samimi Müslüman’a, gerçekten inanarak ibadet etmek isteyene olanak çok, imama da gerek yok. Yalnız da kılabilir namazını ya da içlerinden biri de yapabilir imamlığı ki peygamberimiz döneminde öyleydi. İmamlık diye bir meslek yoktu.


Her yer ibadethane ibadetini yapmak isteyene, ama hastaya her yer hastane değil. Namaz evde de kılınır ama her hasta evde tedavi edilemez, hele ki ameliyat hiç edilemez. Tedavi için özel mekân gerekli, özel donanım gerekli, herkes de doktorluk yapamaz, her doktor da her hastaya bakamaz, o nedenle yeterli doktor da gerekli.


Daha aydın, daha bilgili ve bilinçli, daha yetkin olmak için okul gerekli, o okullara öğretmen, araç gereç gerekli.


Ve biliyor musunuz ki bu vesileyle onca hasta ve eğitim gören ve de yakınlarından alacağınız dualar, Allah razı olsun deyişleri kaç rekât namaza bedel ve size ne vip cennetler hazırlayacak ve de bu uygulamanız Allah’ı nasıl da hoşnut kılacak!


Rızasını alacaksınız kısaca Allahın.


Az şey mi bu?!!


Bir düşünün beyler, düşünün, düşünün, düşünün!..


……


MÂ’ÛN SURESİ:


1- Dini yalanlayanı gördün mü?

2- İşte o yetimi şiddet ve sitemle itip kakar.

3- Yoksulu doyurmaya teşvik etmez.

4- Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki, (İşte böyle namaz kılanların vay haline ki)

5- Onlar namazlarında gaflet içindedirler, (Namazlarını ciddiye almazlar.)

6- Onlar gösteriş yapanlardır. (Riyakârlık yapanların ta kendileridir.)

7- Ve hayra mani olurlar, (Hem mâûnu engellerler)

p.r.alkan

 
Toplam blog
: 290
: 553
Kayıt tarihi
: 11.03.08
 
 

İlk ve orta öğrenimimi Gölcük/ Kocaeli, lise ve üniversite öğrenimimi Ankarada gördüm. İlk okuldan..