Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '18

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Virajı Görmek

Bir ilişkiye başlayacaksınız ama "doğru kişi" mi değil mi bilmiyorsunuz. Hani bir işaret olsa da anlasam diyorsunuz. Elbette bu anlayışa siz sahipseniz fark edebilirsiniz. İnsan davranışlarını belli belirsiz kıstaslara göre kategorize etmek çok kolay ve sık yapılan hatadır. Hata diyorum çünkü öyle olmasa dünya, ilişkileri yüzünden acı çeken insanlarla dolu olmaz, ayrılıklar ve boşanmalar bu kadar yoğun yaşanmazdı.
.
Demek ki bilmediğimiz şeyler olabilir; bunu kabullenmek gerek. Belki bir yakınınızın eleştirisiyle uzaklaştığınız insandı doğru olan, belki de yakınlarınızın teşvikiyle yaklaştıklarınız hayatınızı zindana çevirdi. Ya da çevirecek...Belki siz şanslısınız ve şimdi vereceğim testle bunu basitçe ölçebilirsiniz.
.
Bir ilişkiden beklentiniz nedir; önce bunu net ortaya koymak çok önemli. Ben yine de hiçbir insanın kapsamında şiddet, psikolojik baskı, sadakatsizlik gibi unsurların yoğun olduğu bir ilişki isteyebileceğine, buna gönüllü razı olacağına inanmıyorum. İster aşk, ister mantık ilişkisi olsun hatta dostluk ve iş ilişkilerinizde de aynısı geçerlidir, hiçbir ilişki yoktur ki içine "kasıtlı zarar verme" girdiğinde katlanılabilir olsun. Bu zarar çok çeşitli görünüme sahip olabilir ancak kesin olan katlanılamaz oluşudur.
.
Nedir bu basit test? Bu testin sonucunu beğenmezsem ilişkimi bıçakla keser gibi bitirmeli miyim? Ya iş arkadaşımsa ve orada çalışmaya mecbursam? Ya boşandığımda sokakta kalırsam? Ya dışlanırsam? 
Elbette sonucu değerlendirmek tamamen sizin seçiminiz olacak ve sizin sorumluluğunuz. Belki de yolun başındasınız ve bu test sayesinde kendinizi kurtarmak üzeresiniz.
.
KİM OLURSA OLSUN, HERHANGİ BİR İNSANIN YA DA BAŞKA BİR CANLININ, ÇEKTİĞİ/ÇEKECEĞİ/OLASI ÜZÜNTÜ/ACI/EZİYET/ŞİDDET/HASTALIK/ZORLUK YAŞAMASINDAN ZEVKLENEN/TATMİN OLAN/MUTLU OLAN/SEVİNÇ DUYAN KİŞİ İLE İLİŞKİNİZDE ÇOK BÜYÜK SORUNLAR YAŞAMANIZ KAÇINILMAZDIR. EĞER SİZ DE BU TARİFE UYUYORSANIZ BU SORUNLARIN KAYNAĞI SİZ OLACAKSINIZ DEMEKTİR. 
.
Bu testi beni bir "yaşam koçu" gibi görerek fikir danışan çevremde çokca uygularım. Sonuçlar inanılmaz isabetli çıkmıştır. Kaldı ki bu test bir sır da değildir. Zaten hayatta hiçbir şey sır değildir ama gözümüzü kapatırsak görmeyiz. Fark etmeye kendimizi açtığımızda sır mır kalmaz.
.
Her kimi test edecekseniz gündemde olan bir olayı seçin. Sohbet açar gibi normal bir tarzda konuşun; sınava çekiyormuş gibi sorarsanız karşınızdaki rahatsız olabilir ve sağlıklı dönüş alamayabilirsiniz. Yönlendirici konuşmayın yani vermesini istediğiniz/istemediğiniz yönde duygusal gerilim yaratmayın. Sadece olaydan bahsedin. Örneğin; 
"X dağlarında ayı avlamışlar"
"Adam karısını dokuz yerinden bıçaklamış"
"Y sanatçı hızla sürerken arabasıyla takla atmış"
"Şu ülkede eşkiya kadınları kaçırmış"
"Yaşlı kadını kandırıp parasını almışlar"
"Seni işten kovan ustabaşı kalp krizi geçirmiş"
Dikkat ettiyseniz cümleler sizin yargınızı içermiyor. Haberi paylaştığınızda hiç tepki vermeyebilir, o gün bir dönüş alamazsanız ertesi gün başka haberle devam edin. Eğer tarafında olduğu bir spor takımı, fikir, siyaset, moda, akım vs. olduğunu biliyorsanız diğer tarafa ait olumsuz bir haber paylaşın. 
.
Yukarıda büyük harflerle yazılı cümleleri tekrar okuyun.
Kişinin beden dili, ses tonu, kullandığı kelimeler "başkasının acısından mutlu olduğunu" işaret ediyorsa, sizin o kişiyle bir gün mutlaka HOŞLANMAYACAĞINIZ BİR DENEYİMİNİZ olacak. İlişki türünüze göre de bu sizi etkileyecek. Bu kişi evlenmeyi düşündüğünüz biriyse yaşamınızın neye döneceği cevaplarından rahatça okunabilir. "Bana yapmaz" demeyin. Yapar. Bu kişi on yıllık can dostunuz mu? Büyük vefasızlığı yaşayacağınızdan emin olun. "Yapmaz" demeyin. Yapar. Bu kişi iş arkadaşınız mı; hani şu haksızlıklara beraber karşı durduğunuz? Yapar.
Şartlar kişideki "canavar"ı uyandırdığında tüm "yapmaz"lar yalan olur. Aynı test sizin için de geçerlidir, yapan siz de olabilirsiniz.
.
Bunu anlamak ne işimize yarayacak? Orası size kalmış. İster yol yakınken karanlıktan kurtulursunuz isterseniz "iki kere ikiyi bir de ben yaşayayım" dersiniz. 
.
Kendinde herhangi bir gelişim niyeti bulunmayan her insanda bu test iki kere iki kadar kesin ve net fikir sağlar. Ancak farkındalıkla ve fark ettiğimiz hatalı tutumları dönüştürdüğümüzde durum değişir.
Her ilişki türünde sorunlar yaşanabilir ancak karşılıklı çabayla atlatılabilir de. Bu sorun "acımasızlığı" getirecek bir sürecin başlangıcı olabilir mi?
Acımasız biri de sevebilir, arkadaş olabilir, dostluk gösterebilir. Ama inanın o "acımasızlığı" tetiklendiğinde, işte o an yapabileceklerini önleyecek olan nedir? Başkasının ya da başka bir canlının acısından mutlu olabilen, zevklenebilen birini frenleyecek olan nedir? Size yapmayacağına her nasılsa emin olmayı seçtiğiniz hareketi, sözlü şiddeti, psikolojik işkenceyi yapmasını ne engelleyecektir?
.
Şu ayrımı çok iyi yapmamız gerekiyor: Toplumla uyumsuzluk, hırçınlık, huysuzluk, suç işlemiş olmak değil bahsettiğimiz; BAŞKASININ ACISINDAN, HASTALIĞINDAN, ZOR DURUMUNDAN, ÇIKMAZINDAN mutlu olmak. Böyle kişileri tanımak, tanıdığında gereken tavrı göstermek de kolay değildir; çünkü genelde en yakınımızdadır. Yakınımızda olan, yakınımız olan kişilere toleransımız fazla olur ve felakete de sebep olacağını bilsek yanlışı hatayı konduramayız.
Her gün haberleri dikkatle izlemek bile bu testin gerekliliğini kavramaya yetecektir. 
 
 
Toplam blog
: 51
: 197
Kayıt tarihi
: 15.12.17
 
 

Evrensel enerjiler ve kişisel gelişim. ..