Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '11

 
Kategori
Magazin
 

Virtüöz Rüya Taner Mersin'de konser verecek

Virtüöz Rüya Taner Mersin'de konser verecek
 

Mersin Devlet Opera ve Balesi; Türkiye ve KKTC’nin önde gelen genç kuşak piyanisti Rüya Taner’i Mersin'li sanatseverlerle buluşturacak.  “2011 Türkiye’de  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yılı” etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek konser 12 Kasım 2011 Cumartesi saat: 20.00’de.

Mersin Devlet Opera ve Balesi, “Türkiye’de  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yılı” etkinlikleri kapsamında virtüöz Rüya Taner ile Mersinli sanatseverleri buluşturacak .Muhteşem bir konsere son süratle  hazırlanıyor.  Türkiye’nin genç kuşak şeflerinden Aytuğ Ülgen’in yönetiminde hazırlıklarının sürdürüldüğü konser, 12 Kasım 2011 Cumartesi saat: 20.00’de. Konserde F. Liszt, G. Svırıdov ve K. İnce’nin eserleri seslendirilecek.

Böylesine önemli ve KKTC ile kardeşliğimizin pekiştirildiği konseri gerçekleştirmekten kıvanç duyduğunu belirten MDOB Müdür ve  Sanat Yönetmeni Hasan Alptekin, Mersinli sanatseverleri bu coşkuya ortak olmaya çağırıyor.

Rüya Taner; 4 yaşında piyano öğrenimine başlayan Rüya Taner, Ankara Devlet Konservatuvarı’nda 1982-1983 yılında Mithat Fenmen ve Tulga Cetiz’in öğrencisi olmuştur. Devlet bursu ile gittiği Londra’da 1992 yılında mezun olmuş, Profesyonel Resital Sınıfı Yarışmasında Liszt yorumu ile birincilik ödülü alarak Steinway Hall’da resital verme ve Steinway sanatçısı olma hakkını kazanmıştır. 40’ı aşkın ülkenin salonlarında konserler ve solo resitaller vermiş, resitalleri, konserleri ve kaydettiği cd’lerle yurtdışında ve ülkesinde basının ve  sanatseverlerin büyük ilgisini ve takdirini kazanmıştır.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..