Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '12

 
Kategori
Tıp
 

Virütik gribal enfeksiyon için antibiyotik almak faydasız, hatta zararlıdır.

Virütik gribal enfeksiyon için antibiyotik almak faydasız, hatta zararlıdır.
 

 
İskoçyalı biyolog ALEXANDER FLEMING 1928’de Penisilin’i bularak antibiyotiği bulmuş ve bu buluşu ile 1945 Nobel Tıp ödülünü alanlardan olmuştur. Vücudumuzun bağışıklık sistemi vücudumuza giren zararlı bakterilere karşı koymada yetersiz kaldığı durumlarda doktor tavsiyesi üzerine alınan antibiyotikler bakterilerin çoğalma mekanizmalarını işlemez hale getirerek bakterileri öldürür. Ama virüslere karşı birşey yapamaz. Bu nedenle grip başlangıcında doktora sormadan antbiyotik kesinlikle kullanılmamalıdır.

Yazın bittiği ve havaların istikrarsızlaştığı şu sonbahar günlerinde ülkemizde gene grip salgınları başladı. Bir çok insan doktora danışmadan gribe karşı antibiyotik almaya başladı. Doktorlar, gazetelerin sağlık sayfaları, sağlık ansiklopedileri vs. virüslerden kaynaklanan gribe karşı antibiyotik alınmaması gerektiğini antibiyotiklerin virüslere karşı etkisiz olduğunu ancak bakteriyel enfeksiyonlara etki ettiği, gereksiz yere alınan antibiyotiklerin faydalı bakterileri de öldürdüğü ve birçok zararlı bakteriye de antibiyotiklere karşı bağışıklık kazandırdığı ve karaciğerimize zarar verdiği hakkında sürekli uyarırlar. Hatta İlkokul 4üncü sınıf Hayat Bilgisi kitaplarında dahi bu yazar. Buna rağmen grip olanlar hemen doktora dahi sormadan antibiyotik alırlar. Bu nedenle doktorların dediğine göre Grip virütikse anti viral ilaçlar alınmalıdır antibiyotik değil.

Maalesef birçok doktor da gereksiz yere antibiyotik vermektedir. Hastalar ısrar ettiği için veriyor deniyor. Bu kesinlikle gereksiz yere antibiyotik yazmayı haklı çıkarmaz. Israr eden hasta olsa dahi doktorun gereksiz yere antibiyotik vermemesi lazım.Bazen bakteriyel enfeksiyon olmadığı halde belki gelişir diye koruma amaçlı verdiklerini söylüyorlar. Bu açıklamadan hiçbir zaman tatmin olmadım, bakteriyel enfeksiyon gelişmezse antibiyotik boşuna alnmış ve yukarda bahsedilen tüm zararları vermiş olur.

 
 
 
Toplam blog
: 368
: 2280
Kayıt tarihi
: 05.05.12
 
 

BİLİM özellikle astronomi ve çeşitli konularda araştırmacı ve yazar Amatör fotoğrafçı, Ka..