Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '06

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Vişne kompostosu, çocuklarımız için...

Vişne kompostosu, çocuklarımız için...
 

Bizlerin ve çocuklarımızın her zaman hazır meyve sularını tüketmelerinden yana değilimdir.. İçlerinde bulunan katkı maddelerinden dolayı pek sağlıklı oldukları söylenemez..

"Ne yapabiliriz?" derseniz, cevap çok basit... Mevsimine göre meyvelerden kompostolar kaynatarak bu sorunu çözebiliriz.. Elma, armut, ayva, kuru üzüm, vişne kompostolarını alternatif olarak seçebilirsiniz. Bolca kaynatıp buzdolabında hazır bulundurabiliriz.. Çocuklarımıza da gönül rahatlığıyla içirebiliriz..

Benim canım vişne kompostosu çekti... Şuan mevsimi olmamasına rağmen derin dondurucularımızda mutlaka bulunur sanırım... Şarap rengi pırıl pırıl görüntüsüyle istediğiniz an içmeye hazır olur..

Tarifine gelince; "Kompostonun da tarifi mi olur?" diyebilirsiniz ama var...

1 kilo vişne, 2,5 litre su, 2,5 bardak şeker, yarım limon suyu hepsi bu...

Mevsiminde yapıyorsanız eğer, önce saplarını temizlememiz gerekiyor.. Yok hazır dolapta varsa işiniz daha da kolay... Vişnelerle suyu önce biraz kaynatıyoruz... Daha sonra şekeri ve limon suyunu ilave edip biraz daha kaynattıktan sonra soğumaya bırakıyoruz...

İster bardak bardak içebilirsiniz, ister kaselere koyarak servis yapabilirsiniz.

Çocuklarımıza hazır meyve suları yerine, kendimizin kaynattığı meyve sularından içirelim ve alışkanlık haline getirelim sağlık adına...

Sevgilerimle...

 
Toplam blog
: 529
: 3765
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

İstanbul'da doğmuşum... Dünyalar tatlısı bir kızım var... Herkesi kolay kolay sevemem... ..