- Kategori
- Dünya Mutfakları
Vişneli pankek
PANKEK
MERİHİN MUTFAĞINDAN
VİŞNELİ PANKEK
2 su bardağı unun içine 1 adet yumurta sarısı, 1, 5 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı elma sirkesi ve 1 paket labne peynir ilave ederek karıştıralım ve yumuşak bir hamur yapalım. İçine 1 su bardağı dolusu vişne tanesi(konserve ya da donuk olabilir. Elbetteki çözdürülerek ) ekleyip karıştıralım.
Tavayı tereyağı ile yağlayıp hamurdan birer küçük kepçe yardımıyla hamur koyalım. Hamur tavada yayılacaktır. İki yüzünü de kızartarak bir tabağa alalım.
1 su bardağı ılık suya 1/2 su bardağı pudra şekeri ve 1 fincan bal ilave ederek karıştıralım ve buzdolabında soğutalım.
1 su bardağı vişne tanesini blenderdan geçirip püre haline getirdikten sonra ballı su ile karıştırıp, ikram ederken hazırladığımız pan keklerin üzerine dökerek servis yapalım.
Afiyet olsun