Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Vişneli Puding

Vişneli Puding
 

Merhaba,

Vişneli tatlara bayılırım. Kekle, pastayla, yoğurtla, muhakkak bir buluşma ortamı yaratırım. Onun kekremsi tadını, ekşiliğini en çok çikolatalı  pastalara ve sütlü tatlılara yakıştırıyorum. Ekşi ve tatlı. Zıt tatların uyumu tartışılmaz. O yüzden yazın  komşu bahçeden topladığım vişneleri hep bu günleri düşünerek dondururum.:)

Malzemeler: Vişne, vişne suyu, vanilyalı puding, kedi dili (yoksa bebe bisküvisi), un, toz şeker, vanilya, kedi dilini ıslatmak için az  süt.

Yapılışı: Bir kaba  kedi dili yada bisküviler dizilir, üstleri oda sıcaklığındaki süt ile ıslatılır. Daha sonra bir tencerede 1 paket vanilyalı puding, 400 gr.sütle karıştırılarak  kaynatılır. Sizler pudingi  isterseniz yarım kg. süte 3 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta, 1 çay  bardağına yakın  toz şeker, 1 paket vanilya koyarak da yapabilirsiniz. Ben çabuk olsun diye hazır kullandım. Her zamanki puding kıvamından biraz daha katı olması gerekiyor. Kaynayınca  bisküvilerin üstüne dökülür. Böylece beyaz kısmı tamamlanır. Biraz ılınınca vişneler dizilir. Yine tencerede 1 kg. vişne suyu, yarım su bardağı toz şeker, 3 kaşık un, 2 kaşık nişasta ve 1 paket vanilya karıştırılarak kaynatılır ve elde edilen kırmızı puding de  ikinci katı için dökülür. Üzerine kalan vişneler ve Antep  fıstığı  ile süs yapabilirsiniz. Buzdolabında bir kaç saat soğuttuktan sonra servis edilir.Afiyet olsun.

 Instsgram: https://www.instagram.com/gurmedengecme/