Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Vitamin deposu sebzeli kek

Vitamin deposu sebzeli kek
 

görsel netten alıntı


Genelde çocuklarımızın büyük çoğunluğu sebze yemeyi sevmiyorlar. Hâlbuki sebzeler vitamin ve mineral ve lif açısından sağlık deposudur. O nedenle çocuklara türlü şekillerde sebzeleri yedirmemiz gerekiyor. Torunlarım büyüdü ama hala sebze yemiyorlar ben de onlara sebzeli kek yapıyorum çok seviyorlar. Sebzeli keki gelen misafirlerinize de ikram edebilirsiniz. İsteye göre içine çeşitli sebzeler konabilir. Bazı kişiler patlıcan, kabak, yeşil veya kırmızıbiber vs koyuyorlar, ama ben maydanoz, dereotu, havuç, patates, ıspanak ve soğan koyuyorum.

YAPILIŞI

Bir tavaya 2 kaşık sıvı yağ, içine önceden soyulup rendelenmiş 1 baş soğan konularak yağda çevrilir ve önceden yıkanıp soyulmuş, rendelenmiş 1 adet havuç 2 adet patates konularak soğanla birlikte çevrilir. Önceden yıkanıp saplarından ayrılmış yarım bağ ıspanak ince ince kıyılır ve tavadaki karışıma ilave edilerek hepsi yağlı karışımla ateşte çevrilir. Yarım demet yıkanıp saplarından ayrılmış ve ince, ince kıyılmış maydanoz ve dereotu da ilave edilir ve hepsi birlike karıştırılır.

Derin bir kap alınır içine 3 yumurta kırılır ve bir çatalla iyice çırpılır, isteyen çırpıcı ile de çırpar. İçine 1 çay bardağı yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay bardağı süt, ı bardak un, paket kabarma tozu ilave edip çırpmaya devam edilir. Sonra içine tavadaki sebzeli karışım ilave edilerek karıştırılır ve içi yağlanmış büyük borcama yayılır. İsteyen içine yarım çay bardağı lor da koyabilir. Üstüne biraz kaşar peynir rendelenir ve önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirilir.  Piştikten sonra fırından çıkarılır hafif soğuyunca bir tepsiye ters çevrilir kek çıkarılır. Dilimlenen kek servis tabağına alınır ve servise sunulur. Afiyet olsun.

NAHİDE ÇELEBİ

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..