Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '19

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Vitiligo Sorunu Yaşayanlara Çözüm

Vitiligo. vücut derimizi rengini oluşturan pigment kaybı nedeniyle, cildin beyazlaşması şeklinde seyreden  kozmetiksel rahatsızlıktır. Vitiligo rahatsızlığı vücudun daha çok el, yüz, dirsek gibi bölgelerinde görülür ve beyaz lekeler yama şeklindedir. Bu beyazlıklar çok küçük olabildikleri gibi bazen de çok büyük olabiliyor. Hatta bütün vücut derisini kaplıyabiliyor. Özellikle yaz aylarında yani güneş ışınlarının yoğun olduğu zaman, beyaz lekeler belirginleşir daha çok açığa çıkar. Beyaz bölgeler ultraviyole ışınına karşı hassas olurlar ve bronzlaşamazlar lekeler olduğu gibi kalır. Yani vitiligo rahatsızlığı olan kişilerin güneşlenmeleri zararlıdır. Bu cilt sorununa yönelik, kozmetiksel sistem ile ciltteki ton farklılıklarını ortadan kaldırabilir hem de tek renk tonu eşit olarak kazanırsınız..

Vitiligo sorunu yaşayan kişilerin, ciltlerinde görülen beyaz lekelerin tedavi edilmesi ve cildin eski haline dönmesi nadirdir. Yani pek rastlanmamıştır. Kadın veya erkek olsun, kişilerde yarattığı estetik görüntü rahatsızlığı, ciddi psikolojik sorunlara neden olabilir. Bu nedenle estetik görüntü rahatsızlığı, karşımıza kozmetiksel bir sorun olarak çıkıyor. Günümüzde, deride görülen renk deiğişimini kozmetiksel sistem ile eşitlemek mümkün ve çözüm.

Uygulama detayları

Uygulamanın ilk aşamasında ciltteki ölü deri peeling ile temizleniyor. Çünkü sağlıklı ve homojen bir rengin yolu bakumlı bir citten geçiyor. Ardından cilde renk ve nem veren bitkisel serum oksijen basıncıyla cilde nüfuz ediyor. Uygulama sonucunda derinin eşit doğal rengine kavuşmasına yardımcı oluyor.

Sonuç, yüz, boyun ve dekolte vücudun her bölgesine eşit dağılmış renk tonuna sahip olunuyor. Vitiligo sorunu yaşayan kişiler günlük yaşantılarına huzurlu bir şekilde devam edebiliyorlar.

 

Sağlıklı güzellik dolu günler dileği ile

Int. Dipl. Kozmetisyen

Nesrin Sürer

 

 
Toplam blog
: 116
: 45
Kayıt tarihi
: 15.12.18
 
 

Nesrin Sürer Kimdir? Eğitimimi Almanya'da International Cosmetic College Baron von Pechmann'da aldı..