Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '09

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Viyolonsel&Piyano ziyafeti

Viyolonsel&Piyano ziyafeti
 

Viyolonsel&Piyano Ziyafeti

Adı, Resital

Düzenleyicisi, Adnan Menderes Üniversitesi.

Katılımcısı ise halka açık olarak deklare edilmiş bir Viyonsel ve Piyano resitali. Bu konseri verecek olanlar ise taaa Kıbrıstan kalkıp sanatlarını Aydın’a icra etmeye gelmiş profesyoneller. Ancak üniversiteye ait Atatürk Kongre merkezinin 400 kişilik Miletos salonunda toplasan 15 kişi anca varız. Salona girdiğimizde herkes birbirine aynı soruyu sordu açıkçası. Bu kadar mıyız….? Bilim yuvası olan bu merkezde sanatsal etkinliğin bu kadar hafife alınması gerçekten düşündürücü doğrusu.. Bu üniversitenin fakültelerinde, yüksek okullarında, konservatuvarında okuyan piyanoya ve viyolonsele sanat ruhuyla yaklaşan hiçmi hocası, öğrencisi yok. Allahtan sayın rektör Şükrü Boylu bu onbeş kişilik, kişiye özel resitale katıldı da insanlar rahatladı biraz. Ama biz orada 400 kişilik salonda on beş kişi olmamıza rağmen o iki kişiyi ayakta alkışlama mertebesine eriştik doğrusu. Mükemmel bir gece yaşattılar bizlere. Kongre merkezinin girişindeki Özlem Çerçioğlu imzalı çelenki’de notlara eklemek gerekir doğrusu. Çünkü Özlem hanımı daha ben o kongre merkezinde görmedim doğrusu. Hadi kendisi yoğun yardımcısıda mı yok.Belediyeyi temsil eden hiç kimse yoktu orada. Ben inanıyorum ki sayın rektör tüm idare amirlerine bu daveti yapmıştır. Ama sanata duyarlılığımızdan olsa gerek ki katılım ancak bu kadar oluyor.

Nisan ve Mayıs ayı boyunca Üniversitede bu gibi sanatsal etkinlikleri kordine eden Adnan Menderes Üniversitesine, başta sayın Rektör olmak üzere, tüm tertip komitesine Bir Aydın’lı olarak sanatı Aydında bizleri yaşattıkları için şükranlarımı sunmadan yazımı bitiremiyeceğim.

Ulu önder Atatürk’ün izinde olduğumuza göre sözü ona bırakıyorum. ”Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.”

 
Toplam blog
: 10
: 530
Kayıt tarihi
: 29.10.08
 
 

1983 Aydın. 2006-İşletme Fakültesi. Türkiye' de özelleştirme adı altında çalışmam vardır. Muhaseb..