Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '14

 
Kategori
Turizm
 

Vize alırken dikkat edilecek önemli konular

Vize talebiyle ilgili başvuru, oturma izninizin bulunduğu ülkelerde yer alan büyükelçiliklerin konsolosluk bölümüne, yapılmaktadır. Şayet başvurunuzla ilgili herhangi bir sorun yoksa  o ülkeye giriş yapabileceğinizi gösteren vize belgesi  pasaportunuzda yer almalıdır.
En önemli konu ilk başvuruları şahsen yapmak gerekliliğidir. İbraz ettiğiniz belgeler ve mülakatta verdiğiniz cevaplar doğru ve net olmak zorundadır  Seyahat boyunca kendinizi  maddi açıdan finanse edebileceğinizi  ispat etmeniz  gerekebilir. Önemle belirtelim, pasaportunuzun yıpranmamış olması gerekmektedir. Süresinin en az 1 yıl olması da çok önemli bir ayrıntıdır. Başvuruyla ilgili yatırdığınız harçlar, başvurunuz reddedilse de iade edilmemektedir.

Diğer bir detay konu ise, turistik veya ticari vize başvurularda, Ticaret ve Sanayi Odası faaliyet belgelerinin en fazla iki ay önce alınmış olması gerekliliğidir. Vergi levhaları ise her yılın Mayıs sonu tarihli olması zorunluluğudur. SSK belgelerinin resmi  onay damgalı olması gerekmektedir. İlgili konsolosluğa yazılacak dilekçelerin İngilizce veya Türkçe şirketin antetli kağıdı üzerine yazılmış ve tarafınızca ıslak imzalı olması gerekir. Farklı amaçlı Ziyaretler İçin ayrı başvuru yapmanız gerekmektedir.

Herhangibir ülkeye gidiş amacınız ne ise ona uygun başvuru yapmanız gerekir. Aksi halde o ülkeye tekrar bir giriş daha yapma hakkınız ortadan kalkabilir. Bu nedenle eğer turistik amaçlı o ülkeye giriş yapıyorsanız turist vizesi, Eğitim amaçlı gidiyorsanız öğrenci vizesi, ticari amaçla gidiyorsanız ticaret vizesi, çalışma amaçlı gidiyorsanız çalışma vizesi vb. gibi şekillerde başvuru yapmak gerekmektedir.

Bunlarla birlikte ev hanımları, emekliler, öğrenciler, işverenler, çalışanlardan istenen belgeler de farklılık göstermektedir. Buna göre mülakat esnasında ilgili bu belgeleri bulundurmak zorundasınız.

En son yapılan ikili anlaşmalarla Türk vatandaşlarına vize uygulamayan ülke sayısı da hızla artmaktadır.

 
Toplam blog
: 20
: 2246
Kayıt tarihi
: 09.01.13
 
 

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesinden mezunum. İlgi alanlarımın başında bilgisa..