Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '15

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Vize işlemlerinde seyahat sağlık sigortası

Vize işlemlerinde seyahat sağlık sigortası
 

Merhabalar,

Yurtdışı vize işlemlerinde evrak olarak verilmesi gereken bir başka evraktan bahsetmek istiyorum. Zorunlu Seyahat Sağlık Sigortası. (sss olarak kısaltıyorum)

Birçok sitede İngiltere, Amerika, Avustralya vb için de Seyahat sağlık sigortası yapılması gerektiği yazıyor. ıhhh.. Şart değil. Sadece ve sadece Avrupa ülkeleri başvuru sırasında sss nin de sunulması şart. Ülkelerin hepsinin de sigorta başlangıç-bitiş tarihi istekleri, minimum süre istekleri, kaşeli ıslak imzalı ya da internet çıktısı yeterli istekleri vb değişkenlik gösterir. 

Her sektörde olduğu gibi bu sektorde de birden fazla firma, marka dolayısı ile birden fazla fiyat mevcut. Benim emmioğlu sigortacı ona ucuz kestiririm diye düşünüyorsanız 1 haftalık bir sss için rakamların 10TL ile 15€ arasında değiştiğini ve aldığınız bu sigorta poliçesinin pahalı ya da ucuz olmasının sizin vize işlemlerinizde hiç bir artısının olmayacağını belirtmek isterim. Sadece o poliçeyi size satan acentanın bu poliçe bedeli üzerinden %25-%50 arası bir komisyon aldığını dolayısı ile pahalı poliçe satmanın işlerine geldiğini söyleyebilirim. 

Birçok kazanç odaklı ve size karşı sorumluluk sahibi olmayan vize danışmanı firmanın ve acenta çalışanının sahte poliçe hazırlayabildiğini (eski poliçelerdeki isim ve tarihleri basit bir paint programı ile değiştirdiklerini) ya da başvurudan sonra ama seyahatten önce "aman ya bişi olmaz" mantığı ile poliçeleri iptal edebildiklerini ve bu nedenlerde kırk yılda bir de olsa oluşan hasar durumlarında bir çok kişinin madur olduğu örnekler mevcut. Düşünsenize bir iş güzar çalışan ya da patron farketmez ayda 15€ luk 10 tane sahte poliçe düzenlese aralara serpiştirse yaklaşık 450TL avanta ki bunun 1i de bir 1000i de bir evrakta sahtecilik sonuçta, 300 tane 400 tane dosya yaptığını ve bunların yarısı için sahte poliçe düzenlediğini, kazanca bak. Yapan da tanıyorum üstelik.  

Trajikomik örnek:

*Birgün bir amcam elinde sigorta poliçesi ve yurtdışında oluşan acil hastalık durumu ile ilgili faturalarla çalıştığı acentaya gider. Sigorta poliçesi ile ilgili sigorta firması aranır, amcamın elinde 6 aylık bir poliçe varken sigorta firmasının kayıtlarında 1 haftalık bir poliçe olduğu ortaya çıkar. Meğer akıllı bıdık işgüzar etik değerlerden yoksun bir çalışanın birkaç senedir bütün poliçeleri böyle yapmakta ve paranın üstünü de cebine atmakta olduğu ortaya çıkar. 

Her zaman söylediğim gibi maliyetinizi azaltmak için risk alıp kendi başınıza dosya hazırlamaya kalkmayın zira çalışacağınız yetkili acentanın danışman ücreti için vereceğiniz extra parayı en basitinden sigorta poliçesine kaptırabilirsiniz. Poliçe tarihleri konusunda bilmediğiniz ufak bir nokta yüzünden başvurudan geri çevrilip yeni poliçe yaptırmak için ortalıklarda koşuşturmak ve vakit darlığı nedeniyle kucağa gelen müşteri mantığı ile başvuru merkezlerinin etrafına konuçlanmış bir sigortacıdan oldukça pahalı poliçe almak zorunda kalabilirsiniz. Ne gerek var?

 

Hata ve nisyan müstesnadır

Saygı ve Sevgilerimle

 
Toplam blog
: 6
: 2235
Kayıt tarihi
: 12.01.15
 
 

Merhabalar, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunuyum. İzmir'in en saygın turizm ace..