Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '09

 
Kategori
Mizah
 

Vize kalktı mı bize?

Vize kalktı mı bize?
 

Başbakanın ABD seyahatı, oldukça olumlu geçti gibi. Ne oldu, ne alındı, ne verildi, bunlarla ilgilenen yok. Takıldığımız şey, iki saat. Görüşmenin iki saat sürmesi, katılımcı medyamızı ihya etti. Başbakanımız, Beyaz Sarayda, Başkan Obama ile, başbaşa, yemekte, hemde tam iki saat. Osmanlıdan bu yana, yaşadığımız en hayırlı ve en muhteşem olay. Ne olmuş, ne bitmiş, kimin umurunda, İki saat, eder 120 dakika, elbet bir şeyler olmuştur. Görüşmenin ardından, Obama dedi ki: Terör ile mücadelede, Türkiyenin yanındayız. PKK yı bitirmeye kararlıyız, ama Kürtlere bir şeyler vermelisiniz. Öyle, iki torba kömür, bir naylon poşet, makarna, eski model, beyaz eşya, gofret, çikolata ile olmaz. Daha çok demokrasi, ülkeyi bölecek kadar özgürlük, daha çok şehit için, insan hakları verin. Bakın, benim atalarım, kızıl derilileri nasıl bitirdiler. Bu gün, gıkını çıkaran Komançiler, Çeyenler, Apaçiler var mı? Bakın bana, Hem müslümanım, hem karayım, hem Başkanım. Bunu dert eden var mı?

Obama dan sonra, Başbakan ne dedi, bilen var mı? Başbakan yemekteyken, hain pusuda yedi şehit verdik. Başbakan, telefonla gerekli talimatları verdi ve Meksikaya müteveccihen yola koyuldu. Münafık muhalefet durur mu, Ne işin var Meksika da, Memlekete geri dön, çağrısı yaptı. Başbakan buna çok kızdı. Dedi ki; Bu konu, konu mu? Bence de konu değil. Yani Başbakan gelip ne yapacak. Beşir Atalay var. Bülent Arınç var. Mesir macunu var. Cüppeli Ahmet hocafendi var. Daha ne olsun ki?

Önce Suriye, sonra Libya çölleri ve Kaddafinin çadırı, Bütün bunlardan sonra, kaymaklı kadayıf Amerika. Obama ile yemekte, iki saat görüşme . Başbakan, Suriyede, vizeyi kaldırdı. Libyaya gitti, vizeyi kaldırdı, acaba, diyorum ki, iki saat muhabbetin sonunda, Amerika da vizeyi kaldırmış mıdır.

Bana göre, Başbakan, şu sıralarda, acılı Meksika mutfağını araştırmakla meşgudür. Daha çok acı katmak için de, meksikaya, İsot ihracatını bağlıyordur. Bu da DTP ye kapak olsun. Meksikadan sonra, Şili, Oradan Arjantin, Uruguay, Paraguay ve Birezilya. Birezilya da Fenere bir futbolcu transferinden sonra. memlekete dönüş. Başbakan gelinceye kadar, Beşir Atalay açılımı açar. PKK silah bırakır, işsizlik biter, Bundan iyisi, Şamda kayısı.

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..