Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '08

 
Kategori
Dünya
 

Vize uygulaması

Bu günkü Milliyet Gazetesi'ndeki bir haber beni çok etkiledi.

Tüm Dünya ülkeleri içinde Türkiye'ye Vize uygulamayan sadece 7 ülke varmış(!)

Bu ülkeler:

Hırvatistan, Tunus, Honk Kong, Singapur, Maldivler, Peru ve Arjantin.

Acaba biz kaç ülkeye Vize uyguluyoruz?

Bize Vize uygulamayanları yukarıda saydık(!)

Ya uygulayanlar(!) Onlarca satır yazmamız gerekiyor. Ülke insanının %99 unun adını bile bilmediği ülkeler bize Vize uyguluyor da bizim yetkililerde tık yok.

Ağzını açan iktidar mensupları, ülkenin saygınlığından(!) bahsediyor. Hangi saygınlık? Her önüne gelen, AB maskesi altınrda Türkiyenin iç işine karışıyor. Türkiyenin siyasi yapısına müdahale edyor. İktidar da onlara müdahale edip, sınır dışı edeceğine çanak tutuyor(!)

Şu AB temsilcileri(isimlerini özellikle yazmıyorum. İsimleri aklıma geldikçe tüylerim diken diken oluyor) geçen yıllarda üye olan AB de ülkelerinin iç işlerine de böyle karıştılarmı acaba? veya önümüzdeki günlerde üye olacak ülkelerin iç işlerine hala karışıyorlarmı acaba?

Her şeyimize karışan AB, niye Güney Doğuda şehit olan askerlerimiz için, Polisin 1 Mayıs uygulamaları için konuşmaz acaba?(birisi hariç)

Besledikleri Terör örgütünün, Türkiye ekonomisine nasıl zarar verdiğini görmezlikten gelip, bu hususta hiç bir kelime konuşmayanlar, ölen terör örgütü mensuplarının arkasından, aile ziyaretleri yapabiliyorlar.

En kutsal hakkımız olan Savunma Hakkımızı dahi kullanmamıza, (kuzey Irak'a askerlerimizin girmesine) koro halinde karşı çıkıp, hemen askerlerimizin çekilmesini isteyecek kadar vurdum duymazlar(!)

Biz de saygın ülkeyiz ya(!) Onların söylediklerini(emirlerini) hemen yerine getirip, başladığımız işi yarım yamalak bırakmamız neticesinde dün 6 şehit daha verdik. Nerde AB de müstemlekecileri ve onların Türkiye uzantıları(!)

Nerde bu saygın ülkenin, her konuda ahkam kesen sözde Aydınları, İnsan Hakları savunucuları, 2. Cumhuriyetçileri, Liberalleri, nerde? Niye bu şehitler karşısında sesleri solukları çıkmıyor. Ölen Gariban Mehmetçiklere ve ailelerine yazık değilmi?

Ülke saygınlığını anlatmaya geldimi(!) Hükümetten bile ileride olanlar, niye sesiniz çıkmıyor. Yukarıda belirttiğim ülkelerin dışında, her ülke Türk Vatandaşlarına vize uyguluyor. Herkes Türkiyenin iç işine karışıyor(!) kimseden tık yok. Yagcılığa, Tv.lerde nutuk çekmeye geldimi, herkesin dili bir karış dışarıda(!)

Gerçek Cumhuriyetçiler, tüm bu olanlara karşı çıkma zamanı gelmedi mi? Bu ülkeye konuşmaları, tavarları, davranışları, yaşam biçimleri ile temsil ettiklerini, ülkeye saygınlık kazandırdıklarını, zannedenlere dur demenin zamanı gelmedi mi?

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..