Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '20

 
Kategori
Spor
 

Vizyon

 

Fenerbahçe-Trabzonspor maçının ikinci yarısında Deniz değişikliği öncesinde yaşanan telefon trafiği esnasında ekrana yansıyan görüntüye öncelikle Ali Koç un çok iyi bakması lazım. Ekrana yansıyan yüz daha geçen sene sonunda üstelik uzun tartışmalar sonrası futbolu bırakan Volkan Demirel di ve konuştuğu da büyük olasılık bu sene sonu futbolu bırakacak olan Emre Belözoğlu idi. Kendilerini sahada gösterdikleri hırçınlıkla doğru orantılı sanki herkesten daha çok Fenerbahçeli gören iki isim... Ve kendilerine sanki Fenerbahçe ile ömür boyu sözleşme yapmışlar gibi gösterilen bir tuhaf anlayış. Konu sporcu kabiliyetleri değil. Konu oynarken gösterdikleri hal ve tavır ile klüp imajına verdikleri zararın görünen o ki saha kenarında da aynen devam etme potansiyellerinin yüksek olması. Ayrıca da Deniz değişikliği ile verdikleri kararla da teknik yeterlilik konusunda da  şu an için yetersiz oldukları ortaya çıkmıştır. Ekrana yansıyan telefonla konuşan Volkan Demirel yüzü  ve kenarda bir türlü sakinleşemeyen Emre Belözoğlu görüntüsü Ali Koç un üzerinde durduğu vizyonu çöpe atmıştır. İşte buna acil olarak bakması gerekir Sayın Ali Koç un. Artık duygusal davranma konusundaki ısrarından vazgeçmelidir. Bu iki isim saha kenarı becerileri ile şu ana kadar ne yapmışlardır da , ne eğitim almışlardır da tepeden inme futbolu bırakır bırakmaz bu görevlere getirilmişlerdir. Sayın Koç şirketlerinde bu tür kararlar alıyor mu? Takımda abi olarak kalmak , yardımcı olarak kalmak ayrı ve kabul edilebilir bir tercih,ama dün ekrana yansıyan karar verici kişiler olarak görülmek çok ayrı bir seviye( ya da seviyesizlik) .Bu seviye Fenerbahçe nin seviyesini de belirler. Olmaz bu görüntüler bir daha olamaz , bu net. Ayırca sadece bu görüntüleri değil, Ali Koç , Deniz değişikliğinin teknik açıklamasını bugün sormalıdır. Bu küçük gibi görünen ama aslında arkasında bence çok önemli detayları barındıran bir sorudur. Yoksa top ayağında ve hücumda iken pas tercihini Mehmet Ekici den değil de Rodrigues den yana yapmış olması ve buna Mehmet Ekici nin aşırı tepki vermesi ile ortaya çıkan bir kararmıdır bu ? O an sahada rakibi en fazla rahatsız eden oyuncunun oyundan alınmasının bence teknik bir açıklaması yok, olsa olsa duygusal anlık bir kızgınlığın sonucu alınmış bir karar olabilir . Fenerbahçe kişisel kapris ve egolara sahip kişiler tarafından anlık kontrolsüz davranışlarla yönetilecek bir klüp olamaz.Bu Ali Koç vizyonu olamaz. 

Kadro olarak düşüncelerimi de yazayım da kayıtlarda dursun.

Altay Fenerbahçe nin birinci kalecisi olamaz . Yediği golde tek ayak üstünde yakalandı ve hareket edemedi. Ama Uğurcan maçın sonlarında benzer durumda belini sakatlama pahasına birleşik harekete devam edip topu çıkardı. Bu görüntü bile yeterlidir. Göztepe kalecisi Beto önümüzdeki sene hedef mutlak şampiyonluk ise kısa vadeli çözüm için kesinlikle alınmalıdır.   

Serdar Aziz kesinlikle iyi bir stoper değildir. Bu dolduruşlara sakın aldanmayın.en fazla iyi bir yedek olabilir. Ama buna uygun bir maliyet şartı ile. Yani kaleci ile maalesef sağbek, solbek, 2 stoper takviyesi şarttır. Sağbek Gökhan ve yanına Nazım Sangare ve solbek ise Novak ( kişisel tercihim ismi geçtiği  için söylüyorum Asomoah olmakla beraber) .Caner  kesinlikle düşünülmemeli. Hasan Ali iyi bir yedek olarak kalmalıdır. Yedeklerinizin karakteri aslında şampiyonluğun belirleyicisi olacaktır. Stoper için ismi geçen Jan Jesus ve dün ismi zikredilen D.Luiz ideal ikili olurlar. Serdar ve Sadık yedekleri olacaktır. Zanka ile bir şekilde vedalaşılmalıdır. 

Fenerbahçe nin bu 10 numara pozisyonu hastalığından derhal vazgeçmesi ve modern futbolun gereği 1 tane 6 numara 2 tane 8 numara ile oynaması şarttır. 6 numara Gustavodur. Bu durumda 2 tane 8 numara gerekiyor. Sağ ve sol tarafa. Sol taraf için eğer Vedat satılırsa gelecek para ile alınabilecek İrfan Can ideal isimdir. Sağ taraf içinse Kayserispor dan Mensah alınmalıdır.  Ayrıca  Nuri ismi geçiyor . Karakter olarak doğru bir isim. O gelecekse maliyet hesabı sebebi ile Ozan ve Jailson mutlaka gönderilmelidir. Tolga, Tolgay, Zahj, Mehmet Ekici,Alper ile yollar ayrılmalı ve maliyet hesabına en azından katkıları sağlanmaldır. Bu durumda yeni transfer İsmail da orta saha havuzunda yer alacaktır.

İleride de mümkünse Rodrigues den vazgeçmek en doğrusu. Vedat ın yukarıdaki isimlerle beraber bonservisli oyuncu alabilmek adına mutlaka satılması gerekiyor. Mevlüt,Allahyar da bu takımın oyuncuları değil.

İdeali sağda Visca solda Taison (Shaktar). Ama hesap ortada Nazım Sangare, İrfan Can, Visca,Taison Mensah için bonservis ödemek  gerekecek. En iyi tahminle bu rakam 25-28 mEURO bandında olabilir. İrfan , Visca ,Mensah ve  Nazım için para + yukarıdaki oyuncuların verilmesi seçeneği ile bu rakamı 20  mEURO seviyelerine çekmek ideali olacaktır. Vedat,Ozan,Zahc satışlarından bu rakamın elde edilmesi gerekecek. Santrfor için de bonservis ödenmeyecek olan Mandzukiç ve yedeği Cisse en idealidir.Kenar yedekleri ise Ferdi ve Deniz olarak devam etmelidir.Visca ve Taison bonservis sebebi ile alınamayacak sa sağda Willian ,  solda Schürrle ideal olacaktır.      

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 
Toplam blog
: 42
: 39
Kayıt tarihi
: 24.08.13
 
 

Meslek : Elektrik Mühendisi Eğitim : İstanbul Erkek Lisesi ( 1981) - İTÜ Elektrik Fakültesi ( 198..