Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '13

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Vladimir Spivakov & Moskova Virtüözleri’nden muhteşem gece

Vladimir Spivakov & Moskova Virtüözleri’nden muhteşem gece
 

Vladimir Spivakov


Dünyaca ünlü sanatçı ve grupları Antalya’da biraraya getiren 14. Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nde Şef Vladimir Spivakov ve Moskova Virtüözleri ile unutulmaz bir gece yaşandı. Her yıl festivalin kapanış konserini gerçekleştiren ve festivalin daimi orkestrası olan Moskova Virtüözleri bu yıl geleneği bozarak festivalin en hareketli döneminde festivale konuk oldu. Antalya Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konsere Antalya’da yaşayan Rus vatandaşların da ilgisi yoğun oldu. Bis parçası olarak A.Piazzola'nın Libertango eserini çalan orkestra uzun süre ayakta alkışlandı. Konser sonunda Kültür Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Akbulut, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Deniz Filiz kuliste sanatçıları tebrik ederek, şef Vladimir Spivakov’a ve orkestra müdürü Gregory Kovalevskiy'e plaket verdi.

Şef Spivakov ‘dan Vivaldi yorumu

Konserin ilk yarısında; sanat kalitesi ile iddialı bir isme sahip olan ve dünyanın en önemli toplulukları arasında gösterilen Moskova Virtüözleri, Şef Vladimir Spivakov yönetiminde W. Mozart’ın “ Divertissement “ ve “Senfoni No:29 “ eserlerini seslendirdiler. İkinci yarıda ise şef Spivakov Vivaldi’nin Mi Minör keman konçertosunu yorumlayarak izleyicileri kemanıyla da büyüledi. Hemen ardından orkestra muhteşem yorumlarıyla izleyicilere G. Rossini “ Sonat No: 1” ve L. Boccherini “ Re minör Senfoni”yi çaldı.

Festival İsviçreli piyanist Werner Bärtschi ile devam ediyor
Festivalin bir sonraki konserinde ise; İsviçreli piyanist ve besteci Werner Bärtschi sahne alacak. Keyifli sahne performansı ile de beğeni toplayan Bärtschi’nin konseri 20 Kasım Çarşamba günü saat 20:00’de Antalya Kültür Merkezi’nde izlenebilir. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği, sanat yönetmenliğini Fazıl Say’ın yaptığı festival, Volkswagen ana sponsorluğunda 30 Kasım tarihine kadar devam edecek. “Şehirde Müzik Var” sloganı ile festival, 14’üncü yaşında da sanatseverlere unutulmaz bir müzik şöleni yaşatıyor.

 

 

Nazan Şara Şatana

 
Toplam blog
: 1731
: 4678
Kayıt tarihi
: 09.12.10
 
 

Turizmci; Genel müdür Yazar ; Romanlar, senaryolar müzikkaller... Sinema filmleri, TV filmleri.....