Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '16

 
Kategori
Futbol
 

Vodafone Arena’da Muhteşem Açılış

Vodafone Arena’nın açılışı gerçekten de futbol anlamında muhteşem oldu. Gerek Beşiktaş, gerekse de Bursaspor tam anlamıyla bir futbol ziyafeti verdiler. Nitekim heyecanın maç boyunca bitmediği karşılaşmada beş gol izledik. Tek olumsuzluk maçın sonunda çıkan olaylar ve kırmızı kartlardı.

Beşiktaş’ta dikkat çeken sağ bekte bu sezon ligde ilk defa Serdar Kurtuluş ile başlanmasıydı. Aslında geçen hafta Beck’in yaptığı hatalardan sonra bu karar benim için sürpriz olmadı. Yine de Beşiktaş’ın yediği gollerde sağ taraf sıkıntılıydı.

Fakat asıl sıkıntı yaşatan ve benim bu maçta beğenmediğim tek Beşiktaşlı olan sol bek İsmail Köybaşı idi. İsmail gerek hücumda, gerekse de defansta hatalar yaptı. Bence yerini Tosic’e 82.dakikada değil de ikinci yarının başında bırakmalıydı.

Esas olarak iki takım da maça iyi başladılar. Beşiktaş, muhteşem seyircisinin de desteğiyle rakip kaleyi ablukaya aldı. Fakat Bursaspor da sahaya kazanmak için çıkmıştı. Böyle olunca da çok zevkli bir mücadele ve 28 dakikada biri Beşiktaş’tan, diğeri Bursaspor’dan olmak üzere iki gol izledik. Bu arada Mario Gomez de Vodafone Arena’da ilk golü atan futbolcu olarak tarihe geçmeyi başardı.

İkinci yarı da çok hızlı ve heyecanlı geçti. Tolga’nın çıkarttığı toplar maçın kırılma anlarıydı. Ardından Beşiktaş skoru 3-1’e taşıdı. 3-2’den sonra heyecan zirve yaptı. Nitekim maçın bitiminde de iki kırmızı kart çıktı.

Şimdi gelelim işin özüne. Hamza Hamzaoğlu orta sahayı daha güvende tutsa ve Stoch’u da daha erken sahaya sürse belki sonuç daha farklı olabilirdi. Nitekim Stoch girdikten sonra oyunun şekli değişti. Şenol Güneş ise ikinci yarıya İsmail’in yerine Tosic ile başlamalı ve 3-1’den sonra Bursaspor atakları hızlanmışken Necip’i daha erken oyuna almalıydı. Fakat bu sefer de sağ açığa alınan Sosa etkinliğini kaybetti. Öte yandan eğer Serdar Kurtuluş’un bir sakatlığı yoksa son değişikliğini Sosa ya da Quaresma yerine Kerim’i sahaya sürerek yapabilirdi. Böylece top daha çok Bursaspor yarı sahasında kalabilirdi.

Hakeme gelince, Barış Şimşek çok iyi bir yönetim sergilemedi. Verdiği ve vermediği kararlar, gösterdiği ve göstermediği kartlarla maçın seyrine etki etti. Öncelikle büyük hatalardan başlayayım. Beşiktaş’ın ikinci golü öncesinde Gomez’in şutu auttu. Nitekim kendisi de önce kale vuruşunu gösterdi, sonra karar değiştirip korner verdi ve o top gol oldu. Elbette Bursaspor savunmasının gerekli önlemi alması gerekirdi ama sonuçta skora etki eden bir hata oldu.

Ardından Sosa’nın Hosogai tarafından düşürülmesinden dolayı çaldığı penaltının, penaltıyla uzaktan yakından ilgisi yoktu. Acaba hakemin kendisi bu penaltıya ne kadar inandı? Pozisyon penaltıysa neden Hosogai’ya ikinci sarı kartı çıkartıp oyundan atmadı?

Bunun dışında Bursaspor’dan Hosogai ve Batalla’nın ikinci yarının ortalarında, Quaresma’nın ise 90+4’de, yani Hosogai’ye arkadan vurduğu pozisyonda ikinci sarıdan kırmızıyı görmeleri gerekirdi. Eğer bunlar çalınsaydı maç sonundaki gerginlik hiç yaşanmazdı.

Şimdi tüm gözler Çarşamba akşamına çevrildi. Eğer Fenerbahçe derbiden üç puan çıkaramazsa psikolojik olarak çok olumsuz etkilenir ve bu durum önümüzdeki maçlara da sirayet edebilir.

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..