Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '07

 
Kategori
Voleybol
 

Voleybol bayanlarda Eczacıbaşı Şampiyon

Voleybol bayanlarda Eczacıbaşı Şampiyon
 

Eczacıbaşı Bayan Voleybol Takımı sayısını hatırlayamadığım Türkiye şampiyonluklarına bir yenisini daha ekledi.

Eczacıbaşı grubu sanat,bilişim,spor faaliyetlerini destekleyerek toplumsal bilincini bizlere gösteriyor. İzmir'de bir küçük eczaneden bu günlerin Holding şirketine ulaşan yolda merhum Nejat Bey'in ve kardeşi Şakir Bey'in gerek ekonomiye ve gerekse de sosyal faaliyetlere destekleri ile topluma kendi çaplarında büyük katkıları oldu. Bu gün İstanbul Modern Sanatlar müzesi ikinci nesil Bülent Bey'in katkıları ile açıldı. Istanbul festivalinin ana sponsoru oldular.

Biz sporcular ise hala Eczacıbaşı grubunun Voleybol bayan takımı dışında tüm faaliyetlerini neden kapattığını anlamaya çalışıyoruz. Efes,Ülker,Telekom,Banvit,Arkas ile birlikte bu yolda yürüyemezler miydi? Milli takım'a yetiştirdikleri onca sporcunun yenilerini yetiştiremezler miydi?

Görev şimdi ikinci nesilde,bayrak Faruk Bey'in elinde. Erkek takımlarının Şampiyon olduğu yıllarda kendisi öğrenciydi ama yine de bu yılları unutmuş olamaz. Sözkonusu yıllarda görev yapan Cengiz Göllü,Nur Gencer,Erdal Poyrazoğlu,Nuri Tan çağırıldıkları taktirde eminim severek koşacak ve yeniden kuruluşa katkı yapacaklardır.

Duyurulur.

Yazıma güncel bir ilave;

Eczacıbaşı spor kulübü ile ilgili erkek takımlarda faaliyetlerin durdurulması kararının nedenini geçenlerde katılmış olduğum bir toplantıda ilk ağızdan öğrenme fırsatını buldum.Geleceğe ışık tutması açısından sizlerle de paylaşmak istiyorum.

Sözü geçen yıllarda kulüp mahalli ligden 1.lige çıkmak için basketbolde Milli takım'a çıkmış tecrübeli ancak sporculuk dönemleri sonuna gelmiş değerleri transfer eder.Amaca kısa zamanda ulaşılır. Bu değerler aynı zamanda altyapıda da görev alarak kulübün geleceğini hazırlamaya başlarlar.

Sonraki adımda 1.lig Şampiyonluğu vardır. Bunun için de o dönemin Milli takım'ı oluşturan oyuncuları transfer edilir. Şampiyonluklar peş peşe gelmeye başlar. Bir yandan da altyapı takımları Türkiye Şampiyonluklarına ulaşılır. Bu takımlardan altyapı Milli takımları'na oyuncular verilir.

Sıra üçüncü ve son adımdır. Kulüp tamamı kendi altyapısından yetişen oyuncularla Türkiye 1.ligi Şampiyonu olur. Filmin koptuğu yer burasıdır. Bu takımın ilk beş+bir=altı oyuncusu iki yıl Şampiyonluğun ardından büyük paralar
karşılığında transfer olurlar. Kulübün gelirlerine firmanın karından bir kısmı ayrılmıştır ve rakamlar bunun çok üzerine çıkmaktadır. Daha küçük bütçe ile dönen bayan takımı muhafaza edilir.Erkek basketbol,hemen sonrasında da voleybol branşları kapanır.

Geçenlerde kulübün 40.kuruluş yıldönümü yapılır.Tek açık branş bayan voleybol takımı yeniden Türkiye Şampiyonu olmuştur.Avrupa'da final four kapısından son anda dönülmüştür. Erkek takımlarında hizmet etmiş oyuncular daha sonraki yıllarda Milli takımlarda,federasyonda Türk sporuna hizmetler vermiş,bir kısmı da devam etmektedir.Eski günler anılır. Erkek takımları bundan böyle olmayacaktır. 50.yıl'da buluşmak üzere veda edilir.

Son.
 
Toplam blog
: 61
: 896
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

Gençlik yıllarında öğrenim hayatı dışında tüm yaşamım spor, ağırlıkla basketboldü, sahanın kenarında..