Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '20

 
Kategori
Voleybol
 

Voleybol,Hernandez'le Döndü

 2019 yılı sonunda Asya'da yayılmaya başlayan virüs, hayatın her alanını etkilediği gibi voleybola da darbe vurmuş ve sezonun en heyecanlı döneminin yaşanacağı zamanlarda herkes gibi kepenk indirmek zorunda kalmıştı sektörü yönetenler. Öyle ki 3 takımla çeyrek finalde yer aldığımız hatta Vakıfbank'ı yarı finale uğurladığımız Kadınlar Şampiyonlar Ligi bile iptal edilmek zorunda kaldı. Ligimizde ise playoff heyecanını yaşamaya hazırlanırken evden çıkamadığımız günler oldu bu süreçte. En çok paranın döndüğü futbol sektörü doğal olarak dönüşün de ilk adımını atarken, basketbol, tenis, Formula 1 ve dövüş sporları bir yerden sonra ekonomik kayba daha fazla tahammül edemeden müsabakalara devam etti

 

Sporcu sağlığını en çok koruyan sporların başında gelen voleybol ise hem oynanmış maçları iptal etti, hem de yeni başlayacak turnuvalarını takvimden çıkardı. Mart ortasında veda ettiğimiz voleybol, özlemi 6 aya yaklaşan bir aranın ardından Türkiye Kupası maçlarıyla sona erdi. Henüz tam olarak atlatamadığımız bu salgın etkilerini Türkiye Kupası öncesi teste giren Sarıyer Belediye, Tokat Plevne ve Sorgun Belediye oyuncuları üzerinde gösterdi ve toplam 3 grupta maçlar tamamlanamadı. Küme düşmenin kaldırıldığı ve takım sayısının 16'ya yükseltildiği ligimizde yeni çıkabilecek olası hastalıklar daralan takvimi zora sokar mı bilinmez ama aşı bulunamadan geçecek her gün yeni iptalleri beraberinde getirebileceği de bir gerçek.

Tamamlanabilir umudu besleyerek girdiğimiz ligde ise yeni sezonun ilk maçı Ankara'da oynandı. Üst üste üç kez zirvesinde bitirdiği ligde son 2 yıldır yüzü gülmeyen Halkbank, 1 sezonu alt ligde geçirdikten sonra tekrar dönen Afyon Belediye karşısındaydı açılış maçında. Sponsor alıp, yenilenen adıyla ayrı bir havaya bürünen Efeler Ligi'nde Halkbank, eski günlere dönüş sinyali veriyordu. Berger, Walsh ve Oğuzhan transferleri önemliydi tabi ama 2017-18 sezonuna damga vuran Fernando Hernandez'in yeniden transferiydi asıl heyecana sebebiyet veren. Zira Hernandez'in gitmesinin ardından ara transfer döneminde Hidalgo'yu kadrosuna katan Fenerbahçe ile Halkbank güç olarak yer değiştirmiş, ligin dengesi bir anda Sarı-Lacivertli ekibe kaymıştı. Salgın olmasa üst üste ikinci şampiyonluğuna kesin gözüyle bakılan Fenerbahçe bu yıl karşısında güçlü bir Halkbank bulacaktır hiç kuşkusuz. Hernandez-Hidalgo kapışmaları lige ayrı bir renk katacağa benziyor. Tabi Arkas ve Galatasaray'ı da unutmamak gerek.

 

Lige dönüş maçına biraz tutuk başlayan Hernandez'e rağmen önce Faik Samet ardından Gökhan ile sayılar bulan Ankara temsilcisi karşısında Lima ve Skett'in gayretleriyle direniyordu Afyon Yüntaş. Ancak bu ikili sayı aldıkları kadar hatalar da yapınca farkı açan Halkbank ilk seti kolay kazanmasını bildi. İkinci set de ilkine benzer şekilde devam edip yine ev sahibi kontrolü altında geçerken, üçüncü sette roller tersine çevriliyordu. Halkbank'ın bu kez kontrolü ele almasına izin vermeyen Ege ekibi, rakibinin rehavete kapılmasının da etkisiyle seti rahat kazanırken Skett ve Lima yine ön plana çıkıyordu.

Gökhan ve Efe'nin yıldızlaştığı son setin koptuğu anlarda sahne alan Hernandez vurduğu smaçlar ile hem maçı noktalıyor hem de kralın geri döndüğünü simgeliyordu. Tabi alıştığımız Hernandez günlerine dönmesine biraz daha var gibi duruyor form grafiği ama takımına güç kattığı her halinden belli oluyordu. 41 yaşına girmeye hazırlanan Can Ayvazoğlu da olmak üzere tecrübeli bir kadroyla sezona başlayan Afyon Belediye Yüntaş kolay lokma olmayacağını ve playoff mücadelesi içinde yer alabileceğinin sinyallerini verdi ilk haftadan. Bakalım açılış maçının ardından geçecek kısa bir kaç günlük aradan sonra tamamen kavuşacağımız voleybol liginde neler olacak. Bekleyip, göreceğiz.

 
 
Toplam blog
: 24
: 69
Kayıt tarihi
: 07.09.20
 
 

Başta futbol olmak üzere çeşitli spor karşılaşmalarını takip eden, müziği, sinemayı, tiyatroyu, s..