Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '08

 
Kategori
Voleybol
 

Voleybol turnuvasında akılda kalanlar

Sosyal etkinliklerin çevrede ki etkisini küçümseyemeyiz. İnsanlarımız eskiden bazı vesilelerle bir araya geliyorlardı. Bunlardan biri belki en önemlisi de misafirlikti. İnsanlarımız misafirlik anlayışını yitirdi.

Böylece de bir araya gelme şansları azaldı. O zaman toplumları buluşturan çevremizde ki etkinliklere bakıyoruz. Ancak oralarda bir araya gelebiliyoruz.

Tüm insanlar neredeyse sadece kendisi için yaşıyor. Nedense insanımız kabuğuna çekilmişler. Sosyal aktivite olarak ilçe bazında bizleri bir araya getiren en önemli kaynaşma vesilesi olan voleybol turnuvasıydı. Voleybol turnuvası da olmasa sadece yolda karşılaşırsak, selamlaşacağız. O kadar, iyi mi?

Kaymakamlık kupasının tüm sorumlulukluğunu hastanenin yönetiminden müdür demir, hastane çalışanlarından Aygün göze çarptı.

Takımların katılım şartlarını esnek tutttuklarından dolayı takım sayısında artış vardı. Buda maçlara yansıdı. Çok zevkli maçlar izledik. Sadece maç izlemedik. Birbirimizle tanıştık konuştuk.

Köylülerimizden maç esnasında gelenlerle ve seyircileriyle tanıştık birbirimizin ellerini sıkarak maç öncesi başarılar diledik.

Maç sonunda da yenmenin ötesinde yine maçı centilmence bitirme adına sarılarak ve devamında çay ikram ettik, birbirimizi dinledik. Bu arada çocukluğumla, okul yıllarıma gittim.

İlçemizin de ilk mahalle voleybol takımını organize eden kaptan, kaptana yardımcı olan muhtarın maç esnasında ki coşkusu görülmeye değerdi. Muhtarın mahallesinin takımına gerekli desteği vermesi ayrı güzellikti. Maçtan sonra yenselerde yenilseler de sevinçli yani arkadaşlıklarından hep mutlu ayrıldılar.

Mahalle adına katılan sporcularda ümitleri olsa da, olmasa da maçların hepsine çıkmaları ayrı tat verdi. Yenilgiden yenen, yener iken yenilgiyi muhtara ayrıca yaşattı, takımı muhtarın.

Kaptanını maç esnasında verimsizliği neticesinde dışarıya alırken, kaptanım ben oynarım demeden saygıyla öğrencisine yerini bırakması alkışlandı. İşi yapana daima yer vermeliyiz.

Sosyal faaliyetlerin özü fedakârlık üzerine kuruludur. Öncelikle tüm görevlilerin turnuva boyunca katkılarından dolayı hiç maddi kazançları olmadı.

İlçemizin belediye başkanının farkı da belirgindi, hem takımlarının, hem de tüm maçlara izlemeye gelmesi kaynaşmanın güzelliklerindendi.

Mahallenin sporcusunun eksilmesine gönlü razı olmayan başkan boşluğu doldurması da olumlu olan fotoğraflardandı. Muhtarın takımına ufacık katkısı oldu.

Gençlerimizin maç seyretme vaktinde, bazı kötü alışkanlıklardan uzaklaşmalarına vesile oldu. Bazı öğrencilerimiz öğretmen ve idarecileriyle aynı ekipte maça çıktılar.

İdarecilerimizin bazıları öğretmenlerimizin çoğu köylülerimizin takımlarının maçlarında kasabanın takımının maçlarında seyircilerimiz örnek tezahürat yaparak hiç olumsuzluk yaşanmadı.

Sporcululuğun yenmekle yenilme arasında yüzde elli şansları olduğunu bilerek yenmek kadar yenilmenin de sporculuğun doğasında olduğunu yaşadılar.

Birçok insanda kendi yeteneklerini yansıttı. Bilmediğimiz kişilerde ne cevherler olduğunu gördük. En güzeli sosyal yönden güzelin kim tarafında yapılması değil güzel hareketin sergilenmesiydi.

Kim güzel hareket yaptıysa herkes tarafından alkış aldı. Gelecek yıl için şimdiden takımları için sporcu konuşmaları başladı.

Her alanda olduğu gibi turnuvalarında ekiple olacağını ekip ruhu oluşan ciddiyeti muhafaza eden sinirlerine hâkim olan saygı içinde topunu oynayan takımlar gönüllerde taht kurdular. Maç esnasında bazı kişilerin tavırlarını örnek alanlar oldu. Çoğu sporcu doğrusu tüm sporcular doğru konuştular. Aldatma yanılma yönüne kaymadılar. Belki zordu turnuva boyunca maçları takip etmek ama maçlar sonunda boşlukta kalan çoğu insan turnuvanın hasretine şimdiden başladılar. Çok büyük olumsuzluk yaşanmadı. Birçok yeni insan tanıdım. Diğer gelenlerde birçok arkadaş edindiler. Gençlerin oynadığı takımlarda öğretmen öğrenci ilişkisinin çok düzeyli olduğunu herkes takdir etti.

Hiçbir masraftan hastane müdürü kaçınmadı, demir hakemlerin ihtiyaçlarını karşıladı. Aygün de sporcuların lüzum duyduğu top file gibi eşyaları hem takip etti hem de sahip çıktı. Turnuvada katkıda bulunan kişi sayısı bekli.onurlandırılmalıdır bence gelecekte turnuvaya katkı sağlamak için.

Genelde takımlar başarılıydı. Takımlarımızın uyumu güzeldi. Ancak bir iki olumsuzlukta yaşanmadı değil. O da turnuvanın güzellikleriydi.

Herkes üzerine düşeni yaptı. Turnuvanın sağlıklı yapılması için fedakârca davrananların yeri başka. Yalnız bazı kurumlardan amir statüsünde hiç bulunmamaları olumlu değildi.

Tüm Gölhisar ve çevresinin bulunduğu ortamda maalesef göremedik. Kurumlarımızın yanında olduğumuzu her zaman hissettirmeliyiz.

Yaz boyunca güzellikler yaşatan tüm katılımcılara sağ olun desek yeter mi?

 
Toplam blog
: 375
: 678
Kayıt tarihi
: 12.07.08
 
 

Mehmet Şener 1964 doğumluyum, Burdur-Gölhisar'da yaşıyorum. Doğum yerim Burdur/Atınyayla . Lisans..