Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ağustos '10

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

Voliam Targo’dan Mersin Hilton’da Tanıtım…

Voliam Targo’dan Mersin Hilton’da Tanıtım…
 

Voilam Targo,adeta çıkarma yaptı.


Synganta ilaç firması, geçtiğimiz günlerde Mersin Hilton Otel’de düzenlediği tanıtım toplantısında, bayilerine Sebze ve Meyve uzmanı diye adlandırdıkları tarım ilacı Voliam Targo adlı ilacı tanıttı. Syngenta ilaç firması temsilcileri, Çukurova Bölgesinde firmaya ait ilaçları satan bayilere seminer ve havuzbaşında bir akşam yemeği verdiler.

Syngenta, Türk çiftçisinin, bağ, elma ve sebze yetiştiriciliğinde büyük problemi olan tüm kurtlar, kırmızı örümcekler, yaprak galeri sinekleri ve geçtiğimiz dönemde büyük zarar yapan domates güvesine (Tuta Absoluta) karşı oldukça etkili ve ruhsatlı olan yeni ürününün tanıtımını, tüm Çukurova tarım ilaçları bayileri, tarım danışmanları ve tarımla ilgili diğer kuruluşlarının da katılımıyla gerçekleştirdi.

Açılış konuşmasını yapan Ürün Pazarlama Müdürü Murat Dobooglu ve Çukurova Bölge Müdürü İlkay Arif Arıncı, Syngentanin en yenilikçi teknolojileri dünya üreticileri ile ayni anda Türk üreticilerinin de hizmetine sunduğunu söylediler. Bunun Türk üreticilerine karşı Syngenta’nin bir taahhüdü ve sorumluluğu olduğunu belirttiler.

Oldukça yoğun katilimin olduğu ve büyük ilgi ile izlenen toplantı Syngenta Teknik Uzmanı Cüneyt Köseoğlu tarafından sunuldu.

Sebze ve meyve uzmanı

Voliam Targo, Türk çiftçisinin en önemli ihracat ve gelir kaynaklarından biri olan sebze yetiştiriciliğini tehdit eden Domates güvesine (Tuta Absoluta) karsı Türkiye’de Tarım Bakanlığından ruhsat alan ilk ürün olma özelliğini de taşıdığını ifade eden Cüneyt Köseoğlu, “Voliam Targo, özellikle domates üretimini tehdit eden ve çok hızlı yayılan bu zararlının yanında, önemli diğer zararlıları da kontrol etmesi, çiftçiler için hem bir yenilik hem de kaliteli ve sağlıklı ürün yetiştirmeleri için güven duyacakları bir ürün olacaktır. Yeni bir ürün olan Voliam Targo, çevreye ve bombus arılarına dost, düşük son ilaçlama ile hasat arasındaki suresi ile de tüketicilere güvenli bir ürün olarak biliniyor” açıklamasında bulundu Firma temsilcileri daha sonra üretici ve bayilerin sorularını cevaplayıp birlikte akşam yemeği yediler. Gece büyük neşe içerisinde geçti.
 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..