Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '19

 
Kategori
Futbol
 

Volkan Demirel!

Fenerbahçe tarihinin kaleyi en uzun süreyle korumuş futbolcusu. 16 yıldır sarı lacivertli formayı giyiyor Volkan kolay değil. 20 yıldır başkan olan Aziz Yıldırım bile gitti fakat Volkan hala kulüpte.

Son zamanlarda ki başarısız performansı önce onu yedek kulübesine iterken, teknik heyet ve yönetime olan çıkışlarıyla da en son kadro dışı bırakılmıştı.

Son zamanlarda gerçekten kötüydü; hiç kimse kalenin yeni transfer Harun Tekin tarafından korunmasına itiraz etmedi çünkü taraftar Volkan’a kızgındı. Ondan çok daha fazlasını bekliyordu hep!

Fakat takımın kötü gidişi ve ligde dibi boylamasıyla değişen teknik heyet ve hoca sürecinde en sonunda Ersun Yanal’ın tekrar kulübe dönmesiyle, kızağa çekilen futbolcuların tekrar Samandıra’ya dönmesi talebi de taraftar tarafından gün be gün arttı. Bu futbolcuların başında tabii olarak Fenerbahçe’nin efsane kaptanı Volkan geliyordu.

Ülkemizde 100 yıllık armalara gönül vermiş insanların olaylara bakış açıları da armaya verilen emekle doğru orantılıdır.

Onun için Volkan’ın bunca seneden sonra kaleciliği artık ne olursa olsun bu, onu sadece yedek kulübesine sürükler. Fenerbahçe Taraftarı’nın gönlünden ise asla uzaklaştırmayacaktır.

Efsanevi eldiven, forma giydiği 16 yıl boyunca;

Süper Lig’de 5 şampiyonluk, 2 Türkiye Kupası, 3 Türkiye Süper Kupası, Şampiyonlar Ligi Çeyrek-Final ve Avrupa Ligi’nde Yarı-Final başarıları yaşadı.

2008’in Mart ayında Şampiyonlar Ligi 2. Tur maçına, iki sene üst üste Uefa Kupasını kazanmış olarak gelen İspanya’nın Sevilla kulübüyle rövanşta, penaltılara kalan maçta, kurtardığı 3 penaltıyla hala daha Türk futbol seyircisinin hafızalarından silinmemiştir.

Kulüp tarihinin en kaotik durumunda yani 3 Temmuz’da ise üstlendiği görev bir kaptandan çok daha fazlasıydı. Saha içi ve dışında takımı toparlamak ve ayakta tutmak görevini üstlenmişti tecrübeli isim.

Samandıra’da yanında ise hocası Aykut Kocaman ve arkadaşı Emre Belözoğlu vardı. Tabi ki tüm takım ve camia yekvücut olmuştu. Malum paralel yapının en güçlü olduğu dönemde sergilenen o kutlu direniş, birkaç kişinin özelinde değildi elbet.

Fakat zikrettiğim isimler yeşil sahada liderliği üstlenmişti!

Kaptan dün Fenerbahçe Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde alelacele oluşturulmuş, derme çatma bir ortamda masa ve sandalyeler etrafında, arkasında ki duvarda asılı plazma bir televizyon karşısında, mikrofonların arkasına 5 dakikalığına geçip duygu dolu bir şekilde konuşma yaptı ve özür diledi. Belki tam manasıyla bunu yapmak istemedi ama çubuklu formanın anlamını en iyi bilen de şuan kendisiydi!

Öyle düşünüyorum ki o formanın ve aramanın anlamını bilmesi gereken başkaları da var!..

Evet, Bir Volkan’dır Fenerbahçe!

MERT TUZCUOĞLU

4 Ocak 2019 Cuma

merttuzcuoglu@gmail.com

https://twitter.com/tuzcuoqlu

https://blog.milliyet.com.tr/tuzcuoglu

 
Toplam blog
: 18
: 124
Kayıt tarihi
: 06.08.13
 
 

2013 Varna Teknik Üniv. Gemi İnşaat Mühendisliği (Lisans) 2018 Eskişehir Anadolu Üniv. İşletme (L..