Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '07

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Volkan Konak konseri

Volkan Konak konseri
 

76.İzmir Enternasyonel Fuarı dolayısıyla Fuar Açıkhava Tiyatrosu'nda bir seri türkü konseri oldu 31 Ağustos-5 Eylül arasında. Konserlerin ilkini Volkan Konak verdi. Volkan Konak bilirsiniz "Kuzeyin Oğlu" diye çağrılır. Biraz deli fişek bir havası vardır, Karadeniz rüzgarı gibi, Karadeniz dalgaları gibi. Kaşları biraz çatık, saman alevi, parlayacakmış gibi bakan gözleri vardır. Yerinde duramaz.

Kimi şarkıcı/sanatçılar vardır. Şarkıları, türküleri çok güzel söylerler albümlerinde. Kasetini veya CD'sini dinlerken çok büyük keyif alırsınız. Ses mükemmel, yorum mükemmel gelir size, dinlerken mest olursunuz. Bir gün konser vermeye sizin şehrinize geleceğini duyar, sevinirsiniz. Hatta acele edersiniz bir an önce gidip biletleri alabilmek için. Siz seviyorsunuz ya, sanki herkes o sanatçıyı sizin kadar seviyor, sanki herkes biletler satışa çıktığı gün gidip alacak, sizin gibi. Hevesle alırsınız konser biletlerini, içiniz rahatlar, oh gidebileceksinizdir konsere hem de en güzel yerden izleme şansıyla. Fakat nedense konser tam bir hayal kırıklığı ile geçer. Konser sonunda evinize yüzünüzde tuhaf bir gülümseme, bir "hoşnutsuzluğunu belli etmemeye çalışma" gülümsemesi ile dönersiniz. Çünkü o çok sevdiğiniz sanatçının konserde söylediği şarkılar albümdekine hiç benzememiştir, ses o kadar pürüzsüz çıkmamıştır belki, ya da kendinden çok vokalistlerine veya dinleyicilerine söyletmiştir şarkıları türküleri. Veya tüm şarkıları kendi söylemiş, sizin ona katılmanıza müsaade etmemiş, şarkıyı birlikte söyleme keyfinden mahrum bırakmıştır sizi. Şarkılar arasında ne bir merhaba, ne iki çift laf duymuşsunuzdur, "kuru kuru" söyleyip inmiştir sanatçı sahneden. Böyle bir konserden keyif almak ne mümkün!

Oysa Volkan Konak, -hiç tahmin etmediğim bir şekilde- mükemmele yakın bir performans sergiledi Fuar Açıkhava Tiyatrosu sahnesinde. Dinleyicilerine olan saygısı takdire değerdi öncelikle. Konser başlayacağı ilan edilen saatten yarım saat geç başladı gerçi ama biz Türkiye'de buna alışığızdır. İnsanlar her sene fuar zamanı oluşan "aşırı kalabalık trafiği" unuturlar, evden erken çıkmak yerine yine normal saatlerinde çıkarlar dolayısıyla da geç kalırlar konser saatine. Kapının önündeki kuyruğu görünce hiçbir organizatör veya sanatçı da onlara kıyıp konseri vaktinde başlatmayı istemez. Yazık olacaktır o kadar insana, hem de o kadar boş koltuk varken... Neyse, konser 21:30'da başladı. Volkan Konak'ta nasıl bir coşku! Türküler arası dinleyicilerle sohbeti, neredeyse türkülerden uzun sürüyor. Fakat insanı sıkan, yoran, boğan bir konuşma, bir gevezelik değil onunkisi. Zorlama yok. Tamamen o anda içinden ne geldiyse, nasıl geldiyse öyle konuşuyor, içini döküyor adeta, dinleyicilerle paylaşıyor coşkusunu, hüznünü, anılarını. Dinleyiciler hallerinden oldukça memnun, havada uçuşan esprilere katılarak gülüyor, türkülere eşlik ediyor, yüzünde konserin beklediğinden çok daha iyi geçmesinden şaşkın bir gülümseme oluşuyor kiminin. Volkan Konak tekrar tekrar söylüyor, söyletiyor türküleri. Kimse aç kalmıyor o gece. Kim ne istediyse söylüyor, kimseyi kırmıyor. "Tamam onu da söyleriz" diyor istediği türküyü bağıran bayana, "beni çok ağlatır o türkü ama olsun, onu da söyleriz". Söylüyor da sırası gelince, ağlıyor da dediği gibi. Ama ağlaması arabesk bir hava içerisinde değil, yapmacık değil, gösteriş değil. Sessizce silerken gözyaşlarını, dinleyicilerden kimisi anlıyor kimisi anlamıyor bile ağladığını.

Bir yandan İzmir'in tatlı yaz akşamı havası, gökyüzünün mükemmel yıldızları, Fuar Açıkhava'nın görkemli ağaçları... Velhasıl, konser son derece tatmin edici geçti. Volkan Konak konseri, gidilesi konserlerdendir duyurulur. Pişman olmazsınız!

resim:http://www.karalahana.com/karadeniz/kim_kimdir/volkan_konak.htm

 
Toplam blog
: 10
: 1642
Kayıt tarihi
: 05.09.07
 
 

Zevkler ve renkler tartışılmaz demişler. Herkesin zevki kendinedir tabii. Göreceli bir kavramdır z..