Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Şubat '16

 
Kategori
Futbol
 

Volkandan Volkana

Şampiyonluğu ilgilendiren derbide maalesef önce futbol yazmak istiyor insan ama artık Türkiye'de her alanda olduğu gibi futbolda da işler iyi gitmiyor. Hakemler her hafta her maçta onlarca yanlış kararlar vererek maçların önüne geçiyorlar. Ama bu ülkede bir Futbol Federasyonu başkanı var ki evlere şenlik. Beşiktaş Başaknlığı yağtığı dönemde kulübü yüz milyonlarca lira borca sokan Demirören TFF başkanlığında da bir MHK'ya sahip olamıyor. Hadi siyasi baskılarla MHK başkanı olan Kuddusi'ye laf geçiremiyorsan bari çıkda bu hakemler böyle giderse yabancı hakem düşünüyoruz falan de. Ama nerde onda o yürek. Sonuçta kendiside TFF başkanlığına siyasiler istediği için seçildi. 

Cüneyt Çakır yine bir derbide en iyisi bu olduğu için görev aldı. Ama yaptığı hataları alt alta yazsak ne kağıt yeter ne kalem. Daha maçın başında golden önce verdiği faul hatalı. Ama  bir Beck fulü var ki 2 kere kırmızı kart göstersen az gelir. Ama bizim eyyamcı Cüneyt pozisyona faul bile çalmadı. UEFA hakem izleme komitesi bu maçı izleyip de bu eyyamcıya bir daha maç verirse yazıklar olsun. Ben bu adama değil şampiyonlar liginde halı sahada bile maç yönettirmem. 2. yarının başında Beşiktaş lehine verdiği bir faul kararı var Fenerbahçe'nin ilk golünden önceki pozisyonun aynısı. Yine çok tehlikeli bir noktadan verilmiş çok hatalı bir karar. Caner ve Beck 2. sarıdan atılması gereken oyunculardı ama Cüneyt yine idare etti. Ben yazmaktan yoruldum ama Cüneyt Çakır hata yapmaktan yorulmadı. Ama şimdi çıkar hakem gözlemcileri geçer not verirler bu adama. İşte Türk hakemlerinin en iyisi bu siz bir de diğerlerini düşünün. O yüzden Deniz Ateş Bitnel'e falan kızmamak lazım. Kel başa şimşir tarak. Kuddusi Müftüoğlu'nun  MHK başkanı olduğu yerde bu hakemler gayet normal. 

Maça gelecek olursak ilk yarıya şimşek gibi başlayan Fenerbahçe Volkan ve Alper'in hızlı ve etkili atakları ile ilk yarıda 3-4 gol atabilecekken yine beceriksizlikten 1-0'dan öteye geçemedi. Beşiktaş  ilk 20 dakikalık baskıyı atlattıktan sonra bir kaç pozisyon  bulmasına rağmen bunları değerlendiremedi. Gomez maç boyunca hiç etkili olamadı. Tabi bunda Kjaer faktörünü es geçemeyiz. Bruna Alves'in dağınıklığını toparladığı yetmezmiş gibi bir de Gome'e nefes aldırmadı. Caner ve Gökhan yine bildiğimiz gibi sağlı sollu bindirmelerle Beşiktaş'ın beklerine nefes aldırmadılar. Diego ise çok koşmasına rağmen bal yapmaz arı modundan ne zaman kurtulacak çok merak ediyorum. Josef bugün pek ortalıklarda görünmedi ne defansta ne ofansta göze batan bir hareketini göremedik. Van Persie hocası oynatmadığı zaman oyundan çıkardığında trip yapıyor ama birazda aynaya baksa çok iyi olacak. Bugün ilkyarıda müthiş üretken bir takım vardı ama girilen poisyonların hiç birinde Van Persie yoktu.

İkinci yarıya Olcay'ın yerine Töre ile başlayan Şenol Güneş oyun üstünlüğünü ele almasına rağmen net pozisyona girmekte çok zorlandı. Tam Cenk'i oyuna alacakken Ozan Tufan'ın ısrarlı takibinde Nani topu ağlara gönderince sezonun gidişatıda şekillenmiş oldu. Eğer bu gol olmasaydı Fenerbahçe için işler daha kötüye gidebilirdi. Pereria ikinci yarıya başlarken sarı kartlı ve pimi çekilmiş bomba gibi olan Caner ile devam etmekte ısrar edince Beşiktaş sağ taraftan Quaresma ile çok etkili oldu. Ama Gomez markajdan kurtulamadığı için aradığı golü bulamadı. Üstüne bir de aynı kanatda Volkan Şen de sararınca Feenrbahçe'nin sol tarafı yol geçen hanına döndü. Neyse ki Nani'nin golü tam zamanında geldi de Pereria yanlış oyuncu değişikliklerinin bedelini ödemekten kurtuldu. 

Maçın iki devresinde de bir Volkan damgası vardı. İlk yarıda attığı ve kaçırdıklarılyla Volkan Şen damga vururken ikinci yarıda harika kurtarışlarıyla Volkan Demirel maçın önüne geçen isimler oldular. Şimdi bir maç eksiği ile 2 puan geride kalan Beşiktaş çok büyük bir avantajı kaçırdı. Ama Fenerbahçe için işler artık çok daha zor olacak. Hem 3 ayrı kulvarda birbirinden zor maçlar oynayacak hem de Fenerbahçeli futbolcuların genelde itirazdan gördükleri kartlar yüzünden zorlanacak. Eğer Pereria bu kolay sarı kart görme problemine bir çözüm bulamazsa bir çok maçta önemli futbolcuların eksikliği yüzünden başı çok ağrıyacak. 

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..