Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '09

 
Kategori
Doğa Sporları
 

Vücudumuza faydalı şeyler de kullanalım. Bisiklete binelim, seks yapalım.

Vücudumuza faydalı şeyler de kullanalım. Bisiklete binelim, seks yapalım.
 

...çünkü insan vücudu da havayı...


Otomobil artı insan artı bisiklet…

Bu üç şey arasında bağlantı kurmaya çalışıyorum.

Ne gibi bağlantı demeyin. Otomobil. Dört tekerliği olan, benzinle çalışan ve sonunda benzinden gelen enerji sayesinde otomobil içersinde bulunan bazı parçalar sayesinde harekete dönüştüren motorlu taşıt.

Motorlu taşıt mı?

Birkaç beygir gücüne sahip motor işte…

Önde tek kişinin oturabileceği iki adet koltuk ve yine arka sırada 3 kişinin oturabileceği tek koltuk mevcut olup azami 5 kişi taşıyabilir.

Şehir dışında azami süratle gittiğinizde normal olarak bir bisikletten 4 veya 5 katı fazla yola alabilmektedir.

4 kişilik bir aile için otomobil ideal bir araçtır. Tabi 4 kişi bir araya gelip bir yere gideceği zaman. Ya tek kişilik için. İdeal bir araç olmaktan çıkmaktadır. 5 kişinin gidebileceği bir araç iken yolda kapladığı alan itibarıyla tek kişi ile gittiğinde trafik kaçınılmaz bir hal almaktadır. Akşam saatlerinde eve dönerken ya da sabahleyin işe giderken hepimiz şahit olmuşuzdur. Her on araçtan yalnızca beş tanesinde tek kişi ile seyahat eden araçları görmek mümkündür. Bu beni çok üzüyor. Bu beş binek aracı arka arkaya getirdiğiniz de bir körüklü otobüs ancak yapar. Yani körüklü otobüs bir an da 200 yolcu taşıyabiliyorsa bu konu hakkında ciddi, ciddi düşünmek gerekir.

Belediye otobüsleri araba kadar rahat vermeyebilir. Bunun en büyük nedeni insanların sıkışmış olmaları, yolda geçirecekleri vaktin uzaması olarak gösterilebilir. Üstelikte ayakları yerden kesilerek gideceği yere hiç efor sarf etmeden gitmek insana çok rahat gelmektedir. Özelikle altını çizerek kendi insanımız için söylüyorum bunları.

Şimdi gelelim insana. Öyle bir varlık ki vücudunu incelediğimiz de ne kadar çok mekanizmanın karışık bir şekilde yapıldığını görürüz.

Kalp, vücudumuzun her tarafına yayılan damarlar, kaslar, lif bağları ve bununla birlikte vücudumuz yönlendiren beyin. Düşünmemizi sağlayan, hareket etmek isteyişimiz de hareket komutunu veren organ. Öyle bir sistem dâhilinde yerli yerinde yerleştirilmiş ki vücudumuza, düşünme dahi bu sistemle gerçekleştiriyoruz. Harika bir sistem ve daha bu sistemi insanoğlu henüz çözmüş değil. Hâlbuki insanoğlu bu mükemmel aleti para karşılığında elde etmediği halde mesela sigara içerek zarar vermeye çalışıyor.

Yine insanoğlu bu mükemmel aleti öyle güzel yerler de kullanıyor ki bilindiği gibi seks yapmak gibi. Seks dedim de aklıma geldi. Orgazm olmak ve boşalma eylemini gerçekleştirdiğin de kalbin atma hızı artarak yükselişe geçmesi aklıma bisikletle dağa tırmanmayı getiriyor. Belki her iki eylem farklı ama erkeğin orgazm olup boşalma evresinde eşinin üzerinde gelgitle harcadığı enerjinin bir benzeri bisiklet üzerinde pedal basarak gösterebilirim. Mesela sigara içerek nikotin maddesini damarları tıkayacağı yer de nefes alıp verme hızını hızlandırıp damarları genişleterek kanın damarlar içinde ki hareket akışını sağlamaktır. Bisikletin üstünde olmakla yatak üstünde olmanın arasında ki fark birinin açık yerde diğerinin tamamen kapalı yerde olmasıdır. Yoksa arada bu küçücük farktan başka iki eylem birbirine benzemektedir.

Ve bisiklet. Bana göre arabayla her türlü bir bağlantısı olduğu halde tek bir fark motorunun Allah yapımı insan olmasıdır. Yani vücudumuzun içinde ki damarlar ile motorun içinde ki hareketi sağlayan kablolarla arada hiç bir fark yoktur. Bu nedenle insanın vücudu eşittir arabanın motoru diyebilirim..

En önemlisi sigara içmek ne kadar da hayatı kısa tutsa da diyeceğim o ki yürümek, bisiklete binmek, devamlı eşiyle seks yapmak insanı mutlu kıldığı gibi ömrü de uzun tutar ve sağlıklı yaşamalarını vesile olur.

Sağlıklı yaşamakta terlemek ve kirlenmek demektir. Nefes alıp vermekte kalbin ritmini hızla artmasına sebep olur ki hayatı boyunca daha sağlıklı olduğu gibi dinçte kalır. Daha iyi düşünür, yapacakları işleri daha çabuk ve sağlıklı karar verir.

Pekiyi insanın ritmi maksimum ne olmalıdır? Dakika itibarıyla 220 eksi yaştır. Yani 50 yaşında bir insan dakikada en fazla 170 kere kalbi atmalıdır. Kanın vücudunun içinde dakikada o civarda pompalamasıdır. Hareketsiz olan bir insan da kalp atış hızı dakika da 80 civarında izlerken bu sayıyı yukarılara çekilir.

İster seks yapın, ister bisiklete binin ya da yürüyüşte yapabilirsiniz amaç bu dünyaya gönderildiğimiz an bize emanet olarak verilmiş olan vücudumuzu en iyi bir şekilde ölümümüze kadar sağlıklı bir şekilde kullanmaktır.

Öyle ise sigaraya paydos.

Bisiklete evet.

Seks yapmaya da evet.

Ne dersiniz.

 
Toplam blog
: 540
: 3176
Kayıt tarihi
: 02.01.07
 
 

Hiç bir motorlu araca binmeyi sevemedim. Daha doğrusu sevdiremediler. Onun yerine iki tekerlekli ..