Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Nisan '09

 
Kategori
Tıp
 

Vücudumuzda ki yağ bezesi (Lipom).

Vücudumuzda ki yağ bezesi (Lipom).
 

Kolumdaki yağ bezesi


Sevgili dostlar.

Vücudumun belirli bölgelerinde dört adet şişkinlik mevcut. Bu şişkinliklerin yağ bezesi olduğunu çok iyi biliyorum. İnsanlara hiçbir zararı olmamaktadır.

Zaten Özel Çapa Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanları Op.Dr. Şükrü ÇOLAK ve Op.Dr. Türker ERTÜRK yağ bezeleri için şu bilgileri veriyorlar.

YAĞ BEZESİ (LİPOM)

<ımg src="http://www.capahastanesi.com/images/lipom01.jpg" width="150" align="left">


“Lipom (yağ bezesi) genellikle deri ile kas dokusu arasında bulunan yavaş büyüyen yağ hücrelerinden yoğun doku ile oluşmuş olan kitlelerdir. Genellikle muayene ile mobil ve hassas olmayan kitlelerdir.Lipomlar her yaşda ortaya çıkabilirler ancak genellikle 20-40 yaşları arasında sık görülür. Oluşum nedeni tam olarak bilinmemektedir ancak, ailesel ve genetiksel faktörleri suçlayanlar vardır.






<ımg src="http://www.capahastanesi.com/images/lipom02.jpg" width="150" align="left">

Lipom kötü huylu bir kitle değildir ve genellikle kişiye zararsızdır. Sıklıkla kollarda, gövdede, sıtta, bacakta boyunda ve kalçada bulunur. Bu yumuşak doku yumrusu aslında vücudun bir çok yerinde oluşabilir.”

“Lipom tanısı sıklıkla klinik muayene ile konur. Eğer yerleşim yeri farklı ise veya şüphelenilen klinik bir durum var ise ultrasonografi, tomografi, iğne ile biyopsi veya cerrahi biyopsi yaptırılabilir.” olarak vurgulayan uzman cerrahlarımız lipom tedavisi için şunları belirtiyorlar:







<ımg src="http://www.capahastanesi.com/images/lipom03.jpg" width="150" align="left">

“Tedavi genellikle gerekli değildir. Ancak lipom istenmeyen bir yerleşim yerinde ise ve basıya bağlı sıkıntı oluşturuyorsa, ağrılı ise, hızla büyüyorsa veya hastada kozmetik sorunlar yaratıyorsa cerrahi olarak çıkarılmalıdır.” Aşağıda cerrahi lipom eksizyonu gösterilmiştir:






<ımg src="http://www.capahastanesi.com/images/lipom04.jpg" align="left"> <ımg src="http://www.capahastanesi.com/images/lipom05.jpg" align="left"> <ımg src="http://www.capahastanesi.com/images/lipom06.jpg" align="left">












Özelikle sol kolumun dirsek bölümünde şişen yağ bezesini gören İzmir’de beden öğretmeni olarak görev yapan bisiklet hocası sayın Birol Bey’in direktifleri doğrultusunda geçen Çarşamba günü Bozyaka SSK Hastanesinin Cerrahi polikliniğine başvurdum. Oradaki doktor yağ bezesi olduğunu istersem alınabileceğini söyledi. Ben de bunu kabul ederek bugün aldırmak üzere randevu aldım.

Efendim bu sabahta doğruca hastaneye ve görevimizi eksisiz yaptım ve eve geldim. Şu anda çok iyiyim.

Vücudumun diğer bölgerinde var olan diğer yağ bezlerini de bir kaç gün sonra aldıracağım.

Hepinize sağlıklı günler dilerim.

 
Toplam blog
: 540
: 3176
Kayıt tarihi
: 02.01.07
 
 

Hiç bir motorlu araca binmeyi sevemedim. Daha doğrusu sevdiremediler. Onun yerine iki tekerlekli ..