Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

17 Aralık '08

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Vücut Bakımı

Vücut Bakımı
 

www.met.com dan alıntıdır



Cinsellik açısından vücut bakımı özel bir önem taşır. Çünkü beden bakımı, sağlık anlamına gelir. Ne yazık ki cinsel konulara tam sağlıklı bir yaklaşım yeryüzünde yeterince yerleşmemiştir. Bilhassa kadınların cinsel baskı, bilgisizlik, utangaçlık gibi etkilerle konuyu bir "ayıp" örtüsü altında tutmaları bunun başlıca sebeplerindendir.


Halbuki cinsel sağlık konuları, kadınların kendi aralarında en fazla tartıştıkları mahrem konulardandır. Ayrıca gazete ve dergilerin sırdaş sütunlarına yazılan mektuplarda da kişilerin pek çok cinsel sağlık sorunu sergiledikleri görülür. Akıntıların ne anlama geldiği, hangi tür doğum kontrolü uygulanabileceği, elle doyuma ulaşmanın herhangi bir hastalığa neden olup olmadığı gibi soruların arkasında cinsel sağlığa karşı takınılan yanlış tutumlar bulunmaktadır.


Cinsel organların bakım ve temizliği konusunda hekimlerden bilgi edinmek pek de kolay olmasa gerek... Oysa vücut bakımının kuralları oldukça basittir. Kadınlar bedenlerinde herhangi bir değişiklik fark ettiklerinde, bir şişlik ya da olağan dışı bir kanama, akıntı gördüklerinde vakit geçirmeden hekime görünmelidirler. Herhangi bir değişikliği hekime muayene olmaksızın görmezden gelmek büyük hatadır. En azından 3 yılda bir dölyatağı kanseri testlerinden yaptırmak, sağlık açısından hayli önemlidir. Utanma ve sıkılmadan ötürü hekime başvurmayı geciktirmek, teşhisin de gecikmesine sebep olur ve bu da tehlikenin en büyüğüne yol açar.


Kadın ve erkek açısından vücut bakımının en önemli yönü temizlik kurallarına uymaktır. Su ve sabun pek çok sağlık probleminin önüne geçmede faydalı unsurlardır. Bu sayede zührevi hastalıklara yakalanma olasılığının bile büyük ölçüde azalabileceği söylenmektedir.


Sağlıklı durumda olan bir dölyolunun doğal olarak berrak, renksiz ya da süt kıvamında salgıları vardır. Bu salgılar, bu duyarlı bölgeyi nemli tutmaya ve dolayısıyla dıştan gelen mikropların kolayca yer etmemesine yararlar. Cinsel bölgenin her gün yıkanıp silinmesi, bu salgıların terle karışıp bir kokuya yol açmalarını önler.


Aynı şekilde penis üzerinde de, bu organın yıkanıp temizlenmesini gerekli kılan az miktarda bazı salgılar birikir. Kadınların cinsel organlarını silerken, silme hareketini önden başlatarak arkaya, yâni makata doğru yapmaları en doğrusudur. Aksi yöndeki hareket, makat yöresinde barınan birtakım mikropların kolaylıkla dölyoluna girmelerini sağlayacaktır.


Günümüzde, büyük kentlerde bulunan bazı evlerin banyolarında yer alan bide adlı gereç, cinsel organların oturur durumdayken yıkanabilmelerini sağlar. Sıcak ya da soğuk su fışkırtarak dölyolu duşuna olanak verir. Bunun dışında elle sıkılan lâstik bir pompayla dölyoluna ılık su sıkarak lavaj yapmak, bazı iltihaplı akıntılara karşı iyi bir temizlik yöntemidir.


Son yıllarda cinsel organların doğal kokularını yok edici birtakım parfümlü deodorantlar kullanmak da moda haline gelmiştir. Lâkin bunların kullanımı beden bakımının gerekleri arasına girmez. Hâttâ kimilerinin içerdikleri kimyasal maddeler yüzünden kişide alerjik tepkilere yol açtıkları dahi görülebilir.


Sağlıklı durumda olan cinsel organların kokuları itici olamaz!.. Bunların bakımında kullanılacak en uygun maddeler su ve sabundur.



Önemli >>> Bu blog da diğer tüm sağlık bloglarım gibi sadece bilgilendirme amaçlıdır!.. Sağlıklı bir yaşam dileğim ve saygılarımla.
 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..