Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Vücut dilinizi siz yönetin! - 2

Vücut dilinizi siz yönetin! - 2
 

Vücut dilinizi değiştirmek ve yönetebilmek elinizdedir. Yıllarca oturmuş alışkanlıklarınız belki bir iki günde değişmeyecektir ama siz kararlı olursanız ve aşağıdaki önerileri okuyup, uygulamaya çalışırsanız olumlu gelişmeler sağlayabilirsiniz.

Sadece bir bakışın bile yettiği durumları yaşamışsınızdır? Sadece duruşuyla, tavrıyla ve bakışlarıyla sizi olumlu yada olumsuzetkileyen insanlar olduysa sizde başkalarında istediğiniz etkiyi bırakmak istemez misiniz? Eğer cevabınız evet ise okumaya devam...

9. Yüzünüze dokunmayın – Bu sinirli olduğunuzu gösterir ve diğerlerinin dikkatini dağıtır.

10. Kafanızı dik tutun - Yere bakmayın çünkü bu kendinizi güvensiz hissettiğinizi ve belkide konudan koptuğunuzu gösterir.

11. Biraz yavaşlayın – Yavaş yürümek sizi daha sakin göstereceği gibi daha az stresli olarakta gösterir. Birisi size seslendiğinde birden ona dönmeyin yavaşça dönün.

12. Kıpırdanmayın – Masaya parmakları vutrmak yada ayağınızı titretmek gibi huzursuz hareketleri yapmayın. Bu hem sizi sinirli gösterir hemde dikkatleri dağıtır.

13. Ellerinizi iyi kullanın – Ellerinizi anlatmak istediğiniz şey iifade ederken kullanın. Çok falza ellerinizi kullanmakta dikkatli başka yere çeker dikkat edin.

14. İçeceği kenara çekin – Çayınızı yada kahvenizi konuştuğunuz kişiyle aranıza değil yanınıza ve mümkün olduğunca göz hizasının altına alın.

15. Dik durmak ve oturmak – Omurganızı hayal ederek kafanızdan itibaren belinize kadar iyi bir duruş sergilemeniz önemlidir.

16. Ayna – Eğersadece iki kişi arasında iyi bir sohbet dönüyorsa bir süre sonra bu kişiler birbirlerini bilinçsizce taklit etmeye başlarlar. Yani karşınızdakinin vücut dilini sizde taklit etmeye başlarsınız. Bu noktada siz bu durumunda farkında biri olarak durumu kontrolünüz altında tutabilirsiniz.

17. İyi bir tavır sergilemek – pozitif, açık ve rahat bir tavır sergilemelisiniz. Nasıl hissettiğiniz yada tavrınız vücut dilinizile dışarıya açılır.

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..