Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '13

 
Kategori
Egzersiz
 

Vücut geliştirme hareketleri | Evde Vücut geliştirme yöntemleri

Vücut geliştirme hareketleri | Evde Vücut geliştirme yöntemleri
 

vücut geliştirme hareketleri


Evde Vücut Geliştirme Yöntemleri

Merhabalar, kolay bir şekilde uygulayabileceğiniz vücut geliştirme hareketleri hakkında çeşitli bilgileri sizlere bu yazımızda sunacağız. Öncelikle vücut geliştirme konusunda çok sabırlı olmalısınız. Özellikle imkânlarınız kısıtlıysa vücudunuzu forma sokmak oldukça uzun sürebilir. Vücudunuzdaki yağlardan kurtulmak ve kaslı bir yapıya sahip olmak istiyorsanız sadece vücut geliştirme hareketleri uygulamakta yeterli olmayacaktır tabi ki doğru beslenmek ve düzenli uyku çekmekte vücut geliştirmek için çok önemli birer etkendir. Şimdi sizlere vücut geliştirmeye başlarken uygulamanız gereken bazı bilgiler sunacağız ve vücut geliştirmeye nasıl başlanabileceğinden bahsedeceğiz.

Başlangıç

Öncelikle vücut geliştirmeye sağlam bir adım atmak için herhangi bir alet kullanmadan antrenman ve egzersiz yapmanız daha iyi olur. Vücut geliştirme hareketleri pahalı spor salonlarındaki aletlere ihtiyaç duyulmadan da yapılabilir sadece birkaç mobilya ya da ev eşyası gibi araçları kullanarak gerdirme ve esneme hareketleri ile vücut geliştirmeye sağlam bir temel atmak sizin açınızdan yararlı olacaktır. Bu hareketler şınav, mekik gibi hareketler olabilir. Her gün en azından bir saat yapılabilecek bu kondisyon hareketleri vücudun gelişmesi için sağlam bir zemin hazırlamış olur. Herhangi bir spor aleti kullanılmadan yapılan bu egzersiz ve antrenmanlar iç organların üstünde kuvvetli bir etkiye sahip olan dolaşım sistemini düzenlemenin yanı sıra sağlık açısından da çok büyük bir önem taşır. Aletsiz yapılan egzersizler adalelerin belirli bir düzeyde ölçü kazanmasına yardımcı olur.

Isınma

Isınmayı pek çok sporcu adeta bir işkence gibi görüp uygulamamaktadır. Aslında bu çok ama çok yanlıştır. Isınma vücut geliştirme hareketlerine başlamak için çok gerekli olan bir durumdur çünkü kaslarınız günlük yaşantınızda herhangi bir zorlanmaya maruz kalmaz fakat antrenman yaparken vücudunuz oldukça zorlanacaktır çünkü kaslarınız böyle ağır çalışmalara daha önce hiç maruz kalmamıştır. İşte vücut geliştirme hareketlerine başlamadan önce ufak ağırlıklar kaldırıp esneme ve gerdirme hareketleri ile ısınırsanız antrenmanlara tam olarak başladığınızda da hiç zorlanmayacaksınız. Vücut geliştirme hareketlerine nasıl başlayacağımızı ve ısınma hareketlerinin faydalarını anlattığımıza göre artık vücudumuzu geliştirme için ne tür hareketler yapabileceğimize gelebiliriz. Şimdi size vücut geliştirmek için birkaç hareketten bahsedeceğiz ancak bu hareketlerden önce dediğimiz gibi mutlaka ısınma hareketleri yapıp vücudunuzu bu egzersizler için hazırlamalısınız. İşte size kas yapmak ve yağlarınızdan kurtulmak için gerekli olan temel vücut geliştirme hareketleri:

1- Yer Mekiği: Yere sırt üstü uzanıp ellerinizi bel yanlarında, ensede ya da göğüsün üzerinde birleştirip dizleri ise hafif kırık bir pozisyona getirerek başlangıç pozisyonu alınır. Ciğerden nefes alarak öne doğru hafif bir şekilde kalkılır. Bu pozisyondan sonra bekleme yapmadan nefes alarak ve sadece mide kaslarından güç alarak geriye doğru uzanılır.

2- Sandalyede Karın Sıkıştırma: Tabure tarzı bir sandalyeye oturulur ve ayaklar yere düzgün bir şekilde temas ettirilir. Eller ensede birleştirilir fakat enseye baskı uygulanmaz Nefes alınarak yavaşça arkaya doğru gidilir sonra başlangıç pozisyonuna dönmek için nefes verilerek ve mide kaslarındaki sıkışmayı koruyarak öne doğru gelinir ve hareket böylece tamamlanır.

3-Yatarak Bacak Çekme: Düz bir zemin üzerinde iki el yana uzatılarak sırt üstü yatılır. Kalça ve bacaklar yere dik bir açı oluşturacak şekilde ve dizler ile ayakların arası yere paralel olacak bir şekilde başlama konumuna gelinir. Bundan sonra dizler göğüs istikametine doğru çekilir ve bacaklar tekrar düzeltilerek ileriye doğru uzatılır. Bacaklar havaya kaldırılırken nefes verilir indirilirken ise alınır. Bu egzersiz midenin alt kısmı için çok faydalıdır.

Sizlere bahsettiğimiz bu vücut geliştirme hareketleri başlangıçta düzgün bir fizik yaratmak açısından sizler için çok uygun hareketlerdir. Vücut geliştirme hareketlerine başlayan bir kişi başlangıç olarak mutlaka bu hareketleri uygulamalıdır eğer bu hareketleri kendiniz için uygulamaya sokarsanız düzenli bir çalışma ile emin olun sizde kısa bir zaman içerisinde istediğiniz vücuda sahip olabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 37
: 13696
Kayıt tarihi
: 18.11.13
 
 

Vücut geliştirme ve fitness ile ilgili ve bu konuda çeşitli paylaşımlar yapmayı seven bir spor aş..