Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '13

 
Kategori
Egzersiz
 

Vücut geliştirme ve evde vücut geliştirme programları

Vücut geliştirme ve evde vücut geliştirme programları
 

Evde vücut geliştirme için yapılması gereken en önemli adımlardan bir tanesi sabırlı olmaktır. Çünkü evde yapılan vücut geliştirme hareketlerinde istenilen hedefe ulaşabilmek için en önemli kurallardan birisi sabırdır. Çoğu insan spor salonlarında birçok aletten yararlanarak vücut geliştirmek için çaba sarf eder. Ancak evde yapılan vücut geliştirme için fazla alete ihtiyaç yoktur. 1 – 2 alet ile evde vücut geliştirmeye başlanabilir. Ancak evde vücut geliştirme kişi için oldukça uzun ve zorlu bir süreçtir. Çünkü spor salonlarındaki gibi kişinin başında hoca olmadığı için kişi yaptığı hareketlerden ve spordan bıkarak pes edebilir. Bu şekilde amaçlanan hedefe ulaşmak imkânsız bir hal alır. Ancak kişinin sabırlı bir yapısı varsa evde vücut geliştirmeyi başarmakta şüphesiz mümkündür.

Vücut geliştirme için protein takviyeli beslenmek mutlaka şarttır. Yapılan spordan sonra kasları yapılandırmak için muhakkak protein ağırlıklı yiyeceklere ve içeceklere ihtiyaç vardır. Ayrıca sporcu besinleri ile de protein takviyesi yapılabilir ve son derece destekleyici olabilir. Vücut geliştirmede kasların şekillenmesi ve kendini gösterebilmesi için vücuttaki yağ düzeyinin daha az olması gerekir. yağ oranı % 10’ dan fazla olan kişiler ne kadar kas yapsa da kasların fark edilmesi zordur. Kaslar yağ oranından dolayı fark edilemez.

Evde vücut geliştirme için yapılan sporun belli aralıklar ile dinlenerek yapılması gerekir. Örneğin karın kasları için yapılan hareketlerde her 30 saniye ara ile dinlenmek ve bu arada su tüketmek gerekir. Ayrıca yapılan hareketlere hafta da bir gün ara vermek sağlık açısından da önemli bir ayrıntıdır. Çünkü kasların dinlenmesi daha belirgin bir hal alması için önemlidir. Haftada bir günlük dinlenme ile kaslar daha güçlenir. Bu nedenle kasların her gün çalışmaması gerekir. Unutulmaması gereken bir ayrıntı da kasların dinlenerek de gelişeceğidir.

Spor ev ortamında ya da spor salonlarında yapılmış olsa bile en önemli olay doğru şekilde nefes alıp vermektir. Doğru alınıp verilen nefes alışverişi spor anında kalpte ritim bozukluğu oluşmasına engel olur. Aksi takdirde kalp sıkışarak spor yapmak sağlıksız bir hal alabilir. Doğru nefes alışverişi kasların algılama gücünü dengelemesi için önemlidir.

Vücut geliştirme denilince insanların aklına sadece vücudun geliştirilmesi gelir aslında bu çok büyük bir yanlıştır.

Vücut geliştirme sadece bireyin bedeninin gelişimi değil  zihinsel olarak gelişiminide ifade eder.

Vücut Geliştirmenin belli başlı yöntemleri ve çeşitleri vardır bu yöntemleri sıralarsak

1. Evde Vücut Geliştirme (linklediğim sitede evde vücut geliştirme metodlarına ulaşabilirsiniz)

2. Spor Salonunda Vücut Geliştirme

3. Aletsiz Vücut Geliştirme

4. Aletli Vücut Geliştirme

Vücut Geliştirme Programları uygulanarak etkili ve kalıcı kas kütlesi elde edebilirsiniz !

Diye sıralıyabilmek mümkündür. Genelde en fazla tercih edilen tabi ki evde vücut geliştirme tekniğidir. Günümüz şartlarında malesef insanların zamanları sınırlı olduğundan dolayı evde vücut geliştirme tercih edilmektedir.

Evde Vücut Geliştirme için evinizde belli bir alanın oluşması ve şartları tamamlayacak ortamın oluşması gerekir.

İster Evde Vücut Geliştirme ister Spor salonunda Vücut Geliştirme için prensipler aynıdır

Bu prensipler : Disiplinli olmak,sabırlı olmak ve kararlı olmaktır.

Vücut Geliştirme diğer spor dallarına göre çok daha fazla emek isteyen bir spor dalıdır , tıpki bir müteahhitin binayı alttan başlayıp  yukarı doğru çıkmasına benzer tabi ki bu temeller sağlam olmalıdır, vücut geliştirmedede temeli sağlam kurulmamış kas yapısı sağlıklı bir şekilde gelişemez !

İngilizce'de denildiği gibi No Pain No Gain  "Acı Yoksa Kazançta Yok"

 

 

 

 
Toplam blog
: 7
: 5415
Kayıt tarihi
: 22.04.13
 
 

Vücut Geliştirme Sporunu Türkiyeye Sevdirmek ve bu konuda olan tüm bilgilerimizi ülkemizin güzel ..