Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '14

 
Kategori
Egzersiz
 

Vücut geliştirmede yapılan Beslenme yanlışlıkları

Vücut geliştirmede yapılan Beslenme yanlışlıkları
 

Vücut Geliştirmede Beslenmenin Önemi


Hayatımızı devam ettirmek için beslenmek son derece önemlidir. Bu nedenle beslenme son derece önem verilmesi gereken bir konudur. Günlük hayatımızda yeteri kadar vaktimiz olmadığı için ayakta beslenmek ya da sağlıksız besinleri tercih etmek hem sağlık sorunlarına hem de kilo olmamıza neden olacaktır. Bu nedenle bu tip beslenme yanlışlıklarından kesinlikle uzak durmanız gerekiyor. Özellikle fazla kilolu olan insanların kilo vermek için diyet programlarını uygulamaları sonucunda bu diyet programları sağlığın bozulmasına neden olabiliyor. Aynı bu şekilde Vücut geliştirme sırasında da sağlıksız beslenecek olursanız o zaman birçok sorunla karşılaşabilirsiniz. İşte bu sorunları ortadan kaldırmak için yanlış bildiklerinizden kurtulmanız gerekiyor.

Beslenme konusunda en çok yapılan yanlış diyet programlarıdır. Özellikle aşırı kilolu insanlar fazla kilolarından kurtulmak için çok sert diyet programlarını tercih edebilirler. Bu diyet programları da sağlığın bozulmasına nende olmaktadır. Eğer istediğiniz kilolardan kurtulduktan sonrada diyete devam edecek olursanız o zaman negatif durumlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. İşte bu nedenle diyet programını uygularken kesinlikle dikkatli davranmalı ve bir uzmandan yardım istemelisiniz. Aynı şekilde Vücut geliştirme programı içinde beslenme son derece önemlidir. Bu nedenle vücudunuzu etkili bir şekilde geliştirmek istiyorsanız kesinlikle beslenmenize dikkat etmelisiniz.

Vücut geliştirme ile uğraşanlar sadece fazla kilolarından şikâyet etmiyor. Aynı zamanda az kilolardan şikâyetçi olanların sayısı da oldukça fazla. Bu nedenle spordan daha fazla verim almak isteyenler kilo almaya yönelik diyetler uygularlar. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir şey bulunuyor. O da karbonhidratlara dikkat edilmesidir. Eğer karbonhidratlara çok fazla dikkat edilmezse o zaman aşırı kilolar ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Yani Vücut geliştirme hareketleri çok fazla enerji harcıyor diye karbonhidratların alımına sınır koymazsanız ve çok fazla karbonhidrat tüketecek olursanız o zaman aşırı kilolar ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Kısacası bu gibi beslenme sorunlarından kurtulmak için vücudunuzu çok iyi tanımanız gerekiyor. Vücudunuzu iyi bir şekilde tanıdıktan sonra artık sizde kendinize uygun beslenme programı oluşturabilir ve sağlıklı bir şekilde beslenebilirsiniz. Ayrıca hazırlayacağınız öğünler ile de vücut geliştirme için gerekli olan proteinleri ve karbonhidratları temin edebilirsiniz.

Eğer vücut geliştirme ile yakından ilgileniyorsanız ve ciddi bir şekilde vücudunuzun gelişmesini istiyorsanız o zaman tüm bunlara dikkat etmelisiniz. Özellikle vücudunuzun gelişiminin beslenmenize bağlı olduğunu unutmamalısınız. Aksi durumda vücut gelişimi istediğiniz gibi ilerlemeyecek ve belli bir süre sonra istediğiniz sonuçlardan çok uzak bir noktada olacaksınız.

 

 

 
Toplam blog
: 60
: 7239
Kayıt tarihi
: 31.07.14
 
 

Mühendisim.  Kendimi geliştirmeyi ve hobilerimle uğraşmayı çok severim. Sürekli seyahat eden, bol..