Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '18

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Vücut Şekillendirme Operasyonları

Vücut Şekillendirme Operasyonları
 

Vücut şekillendirme teknikleri nelerdir?


Vücut şekillendirme, yağ azaltmak için cerrahi veya cerrahi olmayan tedaviler kullanma sürecini ifade eder. Bu estetik prosedürler, vücuda daha ince ve şekilli bir görünüm kazandırmak amacıyla belirli yağ bölgelerini hedef alarak uygulanır. Bugün size çok çeşitli seçenekler sunan çok sayıda vücut şekillendirme prosedürü bulunmaktadır. En iyi tedavi şekli, vücudunuzun hangi bölgesine uygulandığına, anatominize, beklentilerinize ve kişisel tercihlerinize bağlıdır.

Liposuction, daha büyük yağ alanlarını gidermek için kullanılabilen ya da hassas, küçük alanlarda da kullanılabilen bir prosedürdür. Liposuction ile cerrah, yağları dikkatli ve özelleştirilmiş bir şekilde çıkararak vücut bölgesini yeniden şekillendirebilir. Fazla yağları almanın yanı sıra, liposuction, vücudun herhangi bir alanını yeniden şekillendirme imkanı da sunar. Günümüzde bu prosedür çok daha hafif ve minimal invaziv teknikler ile uygulanabilmektedir.

SmartLipo, liposuction’un etkinliğini artırmak için ısı kullanan spesifik bir liposuction türüdür. SmartLipo sırasında, yağ hücrelerini sıvılaştırmak için bir lazer kullanılır, böylece fazla yağ daha kolay çıkarılırlar. Daha sonra bir kanül yani ince bir tüp aracılığı ile eriyen yağ vücuttan çıkarılır. Lazerin bir başka yararı da, tedavi edilen bölgelere ısı uygulayarak iyileşmeyi desteklemesidir.

Alınan yağ hücreleri hacim eksikliği olan bölgelere transfer edilebilir

VASER Liposuction, hızlı iyileşme süresi ve yüksek etki özelliği sunan vücut şekillendirme tekniklerinden birisidir. Bu teknikte ultrasonik dalgalar kullanılarak yağlar çıkarılır. VASER Liposuction’da daha az şişme ve morarma ile bölgeleri daha dikkatli hedefleme ve şekillendirme kabiliyeti elde edilir. VASER Liposuction ayrıca yağ transferinde de kullanılabilir, bu yüzden bir bölgedeki yağları azaltmak ve başka bir alana transfer edilmek isteniyorsa, bu iyi bir seçenek olabilir.

Yağ transferi, birkaç farklı vücut şekillendirme seçeneği ile kullanılabilen bir tekniktir. Yağ transferi sırasında, genellikle karın veya uyluklar gibi bir bölgeden yağ almak için liposuction kullanılır. Daha sonra yağ işlenir ve daha fazla hacim istenilen bölgelere enjekte edilir. Yağ transferi, göğüsler veya popo gibi alanları konturlamak için kullanılabilir.

İstenmeyen yağ hücrelerin bulunduğu hemen hemen her bölgeye vücut şekillendirme konusunda yardımcı olunabilir. Tedavi edilen alanlar şunları içerir: Çene ve boyun bölgesi, karın, kalça, popo, dizler, iç ve dış uyluk, popo, kollar ve yüz bölgesi.

Sevgiyle kalın…

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..