Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '21

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

VÜCUT ŞEKİLLENDİRME

VASER LİPOSUCTİON İLE VÜCUT ŞEKİLLENDİRME

İnsanların vücut şekillendirme için başvurduğu yollardan biri de “Vaser liposuction”dır. Bu yöntem sayesinde kişi uzun yıllar diyet ve egzersizle veremeyeceği kilolardan kurtulabilir. Vaser liposuction sayesinde fazla yağlar alınır ve aynı zamanda vücut daha pürüzsüz hale gelir.

Vaser liposuction nasıl uygulanır?

Vaser liposuction tedavisinde yağ dokusuna belirli bir miktar sıvı enjekte edilir. Yağ dokusu özel bir kanül yardımıyla ses enerjisi verilerek eritilir. Ses enerjisi sayesinde eriyen yağ dokusu liposuction teknolojisi ile sıvılaştırılır ve dışarı atılır.

Vaser teknolojisiyle elde edilen yağlar yağ transfer işlemi ile gerekli yerlere enjekte edilebilir. Genellikle dudak ve yanak bölgesinin hacmini artırmayı ve çene çizgisini düzeltmek için tercih edilir. Ancak vaser liposuction kişinin ihtiyacına göre değişmekle birlikte genellikle kalça, bel ve karın bölgesi için tercih edilmektedir. Ayrıca vücut yağ oranının yüksek olduğu bölgelerde her yaş grubundan kişiye uygulanabilir. Bacaklardaki yağların alınması en popüler uygulamalardan biridir. Ayrıca bölgesel zayıflama ve selülit tedavisinde de tercih edilmektedir.

Hem kadınlar hem de erkekler için ideal bir yöntem!

Vaser liposuction, farklı diyetler ve egzersiz uygulamaları ile kronik yağlardan kurtulamayan kişilerin tercih ettiği bir yöntemdir. Farklı yaş gruplarındaki kişileri fazla kilolarından kurtarıp, bölgesel şekillendirmeyi gerçekleştirebilir. Egzersiz ve diyete rağmen vücudun kalça, karın, uyluk gibi bölgelerindeki yağ dokularını eritemeyen kişiler vaser liposuction için uygundur.

Bu uygulama kişinin isteğine göre değişebileceği gibi erkekte jinekomasti (kadın tipi meme büyümesini) engellemek için de kullanılabilir. Ayrıca vücut şekillendirme ameliyatı için kullanılan bu yöntem sayesinde vücudunuzun birçok bölgesindeki yağları dengeleyebilir ve vücudunuzun daha güzel görünmesini sağlayabilirsiniz. Doğumdan sonra fazla yağları yakmak veya göğüs, kalça ve bacaklardaki fazla yağ birikimini gidermek için kullanılabilecek bir yöntemdir.

Vaser liposuction öncesi neler yapılıyor?

Vaser liposuction yapılmadan önce bazı öncesi işlemler yapılmalıdır. Bireyleri işleme hazırlamak için vücutlarından toksik maddelerin atılması için bir diyet programı verilir.

Toksinlerden arınmış olan vücut operasyon öncesi tüketilen gıdaları sindirmesini sağlamak ve metabolik aktiviteyi yavaşlatmak için yaklaşık 10 saat aç kalmalıdır. Bu faktörlere dikkat edilerek ve bu aşamalardan geçtikten sonra kişi ameliyata alınır. Ameliyatın süresi doktora ve hastaya uygulanan bölgeye göre değişiklik gösterebilir. Ameliyattan sonra hasta doktor gözetiminde birkaç gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edilir ve taburcu olduktan sonraki birkaç gün içinde günlük hayatına dönebilir.

Uygulama işlemi sırasında lokal yağ dokusuna ultrasonik ses dalgaları gönderilir, yağ yapısındaki bağlar yok edilir ve yağ dokusu eritilir. Bu sayede yağ sıvı halde emilerek vücuda pürüzsüz bir görünüm kazandırılır. Uygulama işlemi sırasında ortaya çıkan yağlar özel bir kanül yardımı ile alınır. Bu işlemden sonra vücutta şişlik veya morluk olmama oranı daha azdır, bu da hastanın kısa sürede günlük hayatına dönmesini sağlar.

İşlem sonrası dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bunlar; sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmak, işlem sonrası korse kullanımına özen göstermektedir. Cerrahi bir işlem olduğu için mutlaka alanında uzman ve tecrübeye sahip hekimler tarafından uygulama yapılmalıdır. Yanlış uygulamalar geri dönüşü zor sağlık sorunlarına yol açabilir.

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

www.ilsunaka.com.tr

www.instagram.com/drilsunaka

 

 
Toplam blog
: 142
: 25
Kayıt tarihi
: 05.07.19
 
 

1979 yılında Almanya Köln şehrinde doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi memleketim Uşak'ta tamamla..