Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

12 Şubat '09

 
Kategori
Aksesuar / Takı
 

Vücut Süslemeleri

Vücut Süslemeleri
 


Doğrudan deriye bir takım işlemler uygulamak yoluyla yapılan vücut süslemeleri arasında "kulak deldirme" ve "dövme yaptırma", geçmişten günümüze kadar yaşamayı başarmış olan iki türdür. Batı'da kol adalelerinin üzerine, sırta ve göğüse çeşitli simgelerin dövmesini yaptıran erkek dernekleri mevcuttur...


Eskiden kadınlarda daha seyrek rastlanan dövmeler, günümüzde rota değiştirip, kadınlar tarafından çokça tercih edilen bir süsleme halini almıştır. Kimi kadınlar her daim açıkta olan uzuvlara dövme yaptırırken, kimileri de mahrem bölgeleri süslemeyi yeğlemekteler...


Bunun psikolojik bir açıklaması var mıdır bilemiyorum... Lâkin şu bir gerçek ki, ilkel kabilelerde vücut boyamak ve dövmeler, adeta sanat eseri ciddiyetiyle yapılmışlardır. İnsanlığın ilk ve en orjinal sanat ürünleri arasında bunları saymak mümkündür. Daha dehşetli bir vücut süsleme yöntemi, gövdenin çeşitli yerlerinde belirli geleneksel motifleri, yara izleriyle canlandırmak şeklindedir.


Günümüzde de bazı sado-mazohist derneklerin, üyelerinin kalça, göğüs ve diğer bazı bölgelerini yara izleriyle bezemelerini talep ettikleri öne sürülmektedir.


Almanya'da eski bir Prusya geleneği olan düelloda kılıç yarası almak, bir çeşit süslemeymiş... Hâlâ geçerliliği olduğunu zannetmiyorum tabii... Yanaklardan biri üzerinde taşınan bu kılıç yarası izinin, bir erkeklik işareti olduğu düşünülürmüş...


Bu tarz vücut süslemeleri, çoğunlukla erkeklik ya da dişilik imajlarıyla birleştirildiğinden, kaçınılmaz olarak cinsel tonlar taşırlar.


Dudaklara takılan metal çubuk ve plakalarla burun deliğinden geçirilen metaller de, Avrupa hariç diğer tüm kıtalardaki kültürlerde, hem kadın hem de erkekler arasında görülebilen bir süslenme yöntemi olmuştur.


Günümüzde de Hindu kadınlar, burun deliklerini değerli takılarla süslerlerken, Batı'lı kadınlar da aynı işi kulaklarını deldirerek yaparlar. Bu türden süslemelerin, daha fazla cinsellik içeren başka bir takım gizli süslerin bulunduğu çağrışımını yaptıkları için rağbette olduğu düşünülebilir.


Bazı insanlar, cildin her yerine geçirilebilecek olan halkaların ve vidaya benzer çubukların erotik açıdan coşkulandırıcı olduğunu düşünürler. Bunlar, her iki cinsin meme uçlarına ve buraya yazmayı sakıncalı bulduğum diğer cinsel bölgelere takılabilir. Söz konusu uygulama, "Kama Sutra" da bile sözü geçecek kadar yaygınlık göstermiş eski bir gelenektir.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..